EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

13384

Bijdrager:

Jaar:

1968

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Nieuwstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Nieuwstraat 1968 (2)

Beschrijving

De Nieuwstraat vanaf de Markt gezien. Een opsomming van de ondernemers heb ik bij een eerdere foto al gegeven. Kennelijk is de foto op een zondag gemaakt, dat was in die tijd nog een "rustdag".


Geplaatst op

11-09-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 12-09-2007
Naam: M.bogaars  
img

De Automatique, van Marks, is later verhuisd. (Nu) linkerhoek van het Genderstraatje. Maar wie zat daar eerder op die plek? Was dat een groetenboer? Naast de Automatique de Pausybar. Dat was een gezellige zaak en een samenkomen van vrienden om daarna naar de Markt te gaan. Het indrinken van nu. Ik zie links van Wielenga een brillenzaak. Heeft daar eens fotograaf Van der Heijden gezeten?


Datum: 12-09-2007
Naam: Jan van der Meulen  

Op de hoek van het Genderstraatje zat fotograaf van Hout, welke zaak naar de nieuwe Hermanus Boexstraat verhuisde onder zoon Piet van Hout. Fotograaf Arnold van der Heyden welke M Bogaars waarschijnlijk bedoelde zat in de Rechtestraat en is ook verhuisd, mogelijk naar de Hertogstraat.


Datum: 12-09-2007
Naam: Marjo Spierings  
img

Automatiek Marks is al vanaf 1940 op nr. 9a (waar hij nu nog zit) maar de automatiek tussen de Maxim-Bar (ná de Pausy-bar) en Foto Rinck is automatiek Budapest van Bernard Clevers, die zelf is verhuisd in 1962 naar de Tramstraat. De winkel is nog even gebleven en het woongedeelte werd toen gebruikt als opslagruimte.


Datum: 12-09-2007
Naam: Marjo Spierings  
img

Inderdaad is Van der Heyden van de Rechtestraat naar de Hertogstraat 22 verhuisd.


Datum: 13-09-2007
Naam: Jan van der Meulen  

Tussen Wielinga en de Paussy Bar staat een stijlloos nieuw pand. Voorheen was op die plek gevestigd naar mijn mening vader en zoon Mathieu Stultiens, vader kleermaker, zoon Tjeu met 'n herenconfectiezaak. Het voorheen zo fraaie pand moest wijken voor het wangedrocht (was er indertijd geen bouwtoezicht?).


Datum: 17-09-2007
Naam: Joop Heldoorn  
img

Waar de Pausey Bar was, vond men in het jaar 1950 de Cecil Bar, waar de infameuze dame Lange Annie het hof hield. Die moet nu wel 80 zijn, als ze nog onder ons is.


Datum: 28-09-2007
Naam: Bart Creemers  
img

De groenteman waarover gesproken is was Piet Snep, we kregen daar als kind altijd een banaan toen we nog woonden op de Nieuwstraat.


Datum: 05-02-2008
Naam: Corrie van de Bor  
img

Inderdaad had Tjeu Stultiens daar een herenmodezaak. En Bart, dan zei jij natuurlijk nooit 'dag groenteboer' tegen Piet, want dat vond hij heel vervelend.


Datum: 25-03-2008
Naam: Cornelis Marks  
img

Corrie, als je Piet Snep goed kende, weet je vast ook nog wel dat hij een gulden van achter zijn oor kon toveren en dat als je het bovenste potje op de plank moest hebben hij dat met een speciale grijper naar beneden liet rollen en het via zijn schouder, arm en hand naar de toonbank rolde. Inderdaad groenteboer vond hij niet leuk met zijn mooie Opel Kapitein. Hij is naderhand naar de Piazza verhuisd. Ze hadden een zoon, Peter.


Datum: 23-04-2008
Naam: Huub Dijcks  
img

Ik ging bij die groentewinkel vroeger vaak spelen, met hun zoon John. Peter was volgens mij een paar jaar ouder.