EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

13447

Bijdrager:

Jaar:

1955

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

112 De Bergen

Straat:

Grote Berg

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Kapsalons

Onderwerp 3.:

Gonny Merkelbach

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Dameskapsalon Gonny Merkelbach (1)

Beschrijving

Gonny Merkelbach had een dameskapsalon op de Grote Berg nummer 36. Zij had deze zaak al voor haar huwelijk in 1938. Tot eind jaren zestig heeft zij in deze kapsalon gewerkt. Deze foto is gemaakt vóór 1955, want toen is de kapsalon verbouwd. Het exacte jaar is me niet bekend.


Geplaatst op

15-09-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 04-11-2007
Naam: Nolly Van Der Pas  
img

Was dat niet de kapsalon die daarna in de Thijmstraat werd gevestigd?


Datum: 04-11-2007
Naam: Hans Strootman  
img

Daar in de Thijmstraat werd je geknipt door Huub Merkelbach, die daarbij Napolitaans gezang ten gehore bracht. In zijn enthousiasme bleef zijn tondeuse nog wel eens in de haarbos van de klant vast zitten, waardoor de kreet van de behandelde het operakarakter zeer realistisch maakte. Aardige vent overigens, die het in die tijd zonder snelwegen al presteerde om met zijn auto in een ruk naar Spanje te rijden.


Datum: 11-11-2007
Naam: Joop Jansen  
img

Huub Merkelbach was een broer van Gonny Merkelbach. Beiden hadden een kapperszaak. Verder was er nog Frans Merkelbach die een kapperszaak in Tongelre had in de Wouwermanstraat.


Datum: 19-11-2007
Naam: Joop Heldoorn  
img

In de oorlog hebben wij nog op de bovenwoning boven de zaak van Hub Merkelbach gewoond, tot 1948. Tegenover in de Alsemstraat werd veel voetbal gespeeld, soms met ballen van papier, met touw erom gewonden.


Datum: 06-04-2013
Naam: Ankie van der Velde  
img

Ik heb nog bij Gonny Merkelbach gewerkt, samen met Petri de Leyer eind jaren zestig begin zeventig. Tot Gonny ermee ophield en in Woensel ging wonen. Ik heb er altijd met veel plezier gewerkt en het vak geleerd van Gonny en Petri. Ik weet nog dat Gonny een geheim recept van haarlak had. Die maakte zij zelf en als de mensen na een week terugkwamen, zat het haar nog precies hetzelfde, ook dankzij het touperen van Petri. Heel leuk deze foto en zo heb ik haar ook nog in mijn gedachten.