EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

13497

Bijdrager:

Jaar:

1965

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

614 Schouwbroek

Straat:

Strijpsestraat

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Drogisterijen

Onderwerp 3.:

Van den Hurk "Het Witte Huis"

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Drogisterij

Beschrijving

Stond er bij foto 13483 nog "speciale herenkapper" op de winkelruit, nu is dat veranderd in "haarsnijsalon", dat klonk wat modieuzer. In de deuropening staat Gerrit van den Hurk, een zoon van drogist/kapper Jan van den Hurk van de Kruisstraat.


Geplaatst op

19-09-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 19-09-2007
Naam: Christine Manders-Meulensteen  
img

Op zondagochtend liep ik vaak met mijn dubbeltje traktement van de Hastelweg naar tante Grada en ome Gerrit in de Strijpsestraat. Ik kreeg dan een puntzak vol met zoute dropjes en nog vijf cent terug. Voor die vijf cent kocht ik zegeltjes op het postkantoor en plakte die in een boekje. Als dat vol was kreeg je.....?


Datum: 19-09-2007
Naam: RenĂ© van Ree  
img

Hier liet half Strijp zich van overbodig haar ontdoen. Ook ik werd hier vele keren van het standaard kapsel voorzien, kort, beschaafd en van wat voor artistieke inslag dan ook verstoken. Langharig tuig was bij Gerrit aan het verkeerde adres. In de tweede helft van de jaren zestig weken wij (toen nog jongeren) in Strijp uit naar wat (zeg maar) meer liberale kappers. Het “witte huis” was echter een begrip, Gerrit vertelde eens waarom het zo heette, maar dat verhaal ben ik kwijt.


Datum: 22-09-2007
Naam: Gerlene De Greef (vukadinovic)  
img

Hier heb ik nog tot 1983 gewoond. We zijn toen vertrokken naar Australië. Ik woonde hier met ma (Maria van den Hurk) en pa (Piet de Greef). Opa heeft m'n pony nog vele malen scheef geknipt, vreselijk. Ik heb ook nog vaak kappertje gespeeld in de salon als ie terug naar huis was gefietst. Zusje Ingeborg goed ingezeept met echte scheerborstel. Toen hij met pensioen ging hebben we er een pingpongtafel in gezet!


Datum: 21-06-2010
Naam: Inge Toonen  
img

Aan het Witte Huis heb ik nog zoveel fantastische herinneringen! Ik mocht daar altijd logeren bij mijn vriendinnetje Gerlène! Het huis vond ik prachtig, ik weet dat ik mijn vader nog gesmeekt heb of hij het huis niet kon kopen in '83 toen de familie De Greef naar Australië ging! Het gedeelte achter de ruit met 'Drogisterij' erop werd bij de woonkamer getrokken, maar de kapsalon was nog open tot in de jaren '80 totdat opa met pensioen ging. We mochten graag kappertje spelen in de kapperszaak, ondanks dat opa dat niet zo prettig vond (snap nu waarom). Toen kwam er de pingpongtafel in te staan die daarvoor achter in de tuin stond. Kan me Gerlène nog herinneren met scheve pony. Tja, vakmanschap is meesterschap ... maar volgens mij deed opa het expres! De tuin was gigantisch, ruimte voor bomen, gras, schommelbank, garage (waarin auto's gerepareerd werden) en zelfs geitjes! Later heeft de gemeente volgens mij een gedeelte van de tuin afgehaald voor andere doeleinden. Het huis had nog een ouderwetse kelder en (dus ook) een heuse opkamer! Prachtig! Later werd er achter een grote keuken bijgebouwd. Maar de badkamer bleef beneden. Ontzettend gaaf! Het was (is) een prachtig pand met veel, heel veel historie! Ik mis je Gerlène, nog steeds!


Datum: 03-06-2018
Naam: Guus van Mil  
img

Beste Marienella Meulensteen en andere bezoekers,
Wij wonen inmiddels enkele jaren op nr. 179 (2 huizen links van het 'witte huis'). Ik zou het fantastisch vinden om daar ook een oude foto van te hebben en/of verhalen over te horen. Destijds woonde er de familie Klerks als ik de archieven goed begrijp. Het zijn samen met 'het witte huis' de oudste woningen uit de straat. Helaas krijg ik niks gevonden, dus probeer het even op deze manier!
Vriendelijke groeten, Guus