EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

13621

Bijdrager:

Jaar:

1963

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Panorama - Luchtopnames

Onderwerp 2.:

Stratum

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
St Joriskerk en omgeving, begin 60-er jaren

Beschrijving

Oude luchtopname van de omgeving St Joriskerk. Volgens mij uit begin 60-er jaren. Linksboven de Elzent. Onder midden/links de Leenderweg en Aalsterweg en in het midden de Stratumsedijk. Bovenin de Hertogstraat (rechts) en de PC Hooftlaan (links). Links in het midden nog een stukje van het Stadswandelpark.


Geplaatst op

29-09-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 29-09-2007
Naam: Marjo Spierings  
img

Helemaal bovenaan een beetje naar rechts is het stukje van Stratumseind tussen de twee bruggen. Het lijkt wel dat alles was afgebroken en alleen de hoek van waar nu Roadhouse is, er nog staat. Hoe kan dat? De huizen van vroeger staan er NU toch nóg! Of zie ik het verkeerd?


Datum: 29-09-2007
Naam: Anne Troost  
img

Die lege plek die jij bedoelt Marjo is dat niet het terrein waar het Dela-gebouw staat? Als je goed kijkt zie je aan de linkerkant een grijze streep. Dat zijn de huizen. Het Stratumseind is zo smal dat je dat van die afstand niet meer ziet als een heel smal licht streepje.


Datum: 30-09-2007
Naam: Marjo Spierings  
img

Ja, daar kwam het Dela gebouw, je hebt gelijk en die lichte streep, daar keek ik helemaal overheen. Trouwens prachtige foto.


Datum: 30-09-2007
Naam: Annemieke Taphorn  
img

Jammer dat de bunker van toen net verdwijnt achter de kerk. De sloop vond plaats in augustus 1990.


Datum: 06-02-2008
Naam: Leo Koenen  
img

Annemieke, welke bunker bedoel je? Als ik "bunker" zie, denk ik aan iets uit de oorlog.


Datum: 15-08-2009
Naam: Ton van Diesen  
img

De Bunker was oorspronkelijk het Luchtwachtcentrum Sector 8, gevestigd in een bunker aan de St Jorislaan 92a hoek Tuinstraat te Eindhoven, tegenover de Marechaussee-kazerne. De bunker met twee verdiepingen werd eind jaren 1940 gebouwd en had 80 cm dikke muren van gewapend beton waarbij vitale ruimten gasdicht waren. Het was gebouwd voor de Militaire Knooppuntscentrales (MKC). Op de begane grond was de telefooncentrale en de aggregaten, op de eerste verdieping de plotruimte waar de berichten van de luchtwachtposten werden verwerkt.
In 1989 werden krakers uit de bunker verwijderd en kort daarop ook de bunker. Daar heb ik heel wat uurtjes doorgebracht.


Datum: 16-08-2009
Naam: H. Verhoeven  

Mooie foto. Jammer dat deze ook niet als grote foto te zien is zodat je de details nog beter kunt zien.

<< daarom graag altijd de foto's zo groot mogelijk insturen (red.) >>


Datum: 13-01-2011
Naam: Eric Kemperman  
img

Je kunt op deze foto ook goed zien hoe de oorspronkelijke Stratumsedijk liep, en hoe de hele rij bebouwing aan de westzijde al op de nominatie staat om aan de slopershamer ten prooi te vallen. Dit alles ten behoeve van ruim baan voor onze heilige koe.
Jammer van al die mooie herenhuizen. Sancta Ursula (oude gemeentehuis) is ook nog goed te zien; helaas gesloopt in 1964.


Datum: 19-11-2013
Naam: Aja Sars  

Links onder ligt restaurant Rozenstein met de zaal en de kegelbanen en rechts, bij de splitsing Aalsterweg-Leenderweg, staat het geboortehuis van mijn kinderen.