EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

13685

Bijdrager:

Jaar:

1970

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Stratumseind

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
SERIE 3 Stratumseind 95-103 achter

Beschrijving

Zie foto 13314.


Geplaatst op

03-10-2007

Reacties:

Datum: 04-10-2007
Naam: Johan Vervest  
img

Op zich vreemd dat de gemeente het jaren na 40-45 nog heeft toegestaan dat het achter heel veel panden een zootje was. In het centrum was het heel vaak achter panden rommelig. De voorgevel werd gesloopt en men was van het probleem af.


Datum: 10-10-2007
Naam: Erie Coolen  
img

Volgens mij zie je rechts op de foto nog bakker Paulissen met zijn Opel Kapitän. Een mooie mens zoals gezegd en hij had altijd prachtige verhalen. Leuk om te zien.


Datum: 11-10-2007
Naam: Peer Retera  
img

Achter deze panden werd ook vaak feest gevierd in de jaren 80 en 90. In de tijd dat Klaas v.d. Rijt nog het Brugske en 't Hufke had, werden daar grote BBQ's gehouden. Omdat er ooit een hele emmer paprikasaus op mijn kop belandde, was de aanwezigheid van de Dommel een uitkomst! Dit was ook de achterzijde van Pizzeria Sardina van John v.d. Wiel (nu nog, maar met een andere eigenaar). Daar heb ik nog eens met mijn toenmalige vriendin, omdat het binnen te druk was, een heel diner in de auto opgegeten incl. kaarsje en bediening vanuit het restaurant! Ondanks de zooi die het toen was, was dat een onvergetelijk moment. Een soort drive-in restaurant. Ook Bart v.d. Dijssel van de Thunder Roadhouse bakte achter zijn pand hamburgers zo groot als frisbees (Brontoburgers!) wanneer het weer Chopperdag was. Allemaal ruim nadat deze foto gemaakt is.


Datum: 13-08-2012
Naam: Jo van Beek  
img

Goh Peer, hoe zou die emmer toch op jouw kop gekomen zijn? En hoe gemakkelijk ging hij er weer af? Ik was er getuige van en zolang die emmer op je hoofd zat liep er niets uit. Perfecte passing. Maar toen je hem eraf tilde werd het pas echt een zootje.