EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

13697

Bijdrager:

Jaar:

1960

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

413 Gildebuurt

Straat:

Bakkerstraat

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Huishoudelijke Artikelen / Speelgoed

Onderwerp 3.:

Wally vd Mark-Loots

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Bakkerstraat 44

Beschrijving

Weduwe Wally v.d. Mark-Loots, die het assortiment van de Rooie Lien voerde, speelgoed en huishoudelijke artikelen. Ik ken de winkel in het rechtergedeelte nog als onze leverancier van petroleum. In het begin was links nog de paardenstal/garage van bakker Beurskens van de Woenselse Markt. Op de inrit zijn nog de cementsporen van de recente verbouwing te zien.


Geplaatst op

06-10-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 06-10-2007
Naam: Tini van Rooij  
img

Hans dank voor deze foto. Ik las vanmiddag dat Wally Loots een snoepwinkeltje zou hebben gehad terwijl ik een speelgoedwinkel in mijn hoofd had. Ik herinner mij dat haar man verongelukte op de motor.


Datum: 06-10-2007
Naam: Tini van Rooij  
img

En die bakker heette Buskens en niet Beurskens. Hij kwam van de Boschdijk op de hoek met de Van Kinsbergenstraat. De zaak is in de vijftiger jaren overgenomen door bakker Michiels en die zit er nu nog.


Datum: 25-03-2008
Naam: Hans van Melis  
img

Petroleum om de hoek, Bennie. Ik kwam daar ook voor mijn kacheltje, maar ik ben je er nooit tegengekomen.


Datum: 19-05-2010
Naam: Theo Roelen  
img

Hallo allemaal, ik ben ook nog een buurtbewoner van omgeving Bakkerstraat/Woenselse Markt. Naast het winkeltje van Wally Loots woonde de fam. Slegers, Marie Slegers met haar, naar ik meen, vijf kinderen (Johan, Gerrie, Frans, Peter en Annie). Naast Marie Slegers woonde een alleenstaande vrouw die we regelmatig op stang jaagden omdat ze nogal raar liep, vandaar dat we haar Manke Hip noemden. Daarnaast heeft inderdaad een aantal jaren José Loots met haar man gewoond, maar het jaar zou ik niet meer weten. Ze woonde recht tegenover de fam. Houts met hun dubbele winkel, ik dacht een kruidenierszaak en een slagerij naast elkaar. Hoe het precies is of was weet misschien Roelie van de Markt. Hij woonde meen ik naast de fam. Pardoel. Klopt dat Roelie? Nog bedankt voor de foto die je aan mij hebt toegestuurd samen met jou en Freddie Loots erop afgebeeld als indianen en ik als coyboy. Leuke tijd toen, beter dan nu met de huidige jeugd.


Datum: 07-10-2011
Naam: Joop Saarloos  
img

Beste Theo, Manke Hip woonde toch in de Verwerstraat op het pleintje?


Datum: 30-03-2013
Naam: Frits Panke  
img

Hallo Theo, jij hebt gelijk, je woonde naast ons. Mevrouw Pardoel was mijn moeder. Sinds 1956 hadden we het agentschap van De Telegraaf. Ik ben 1962 naar Duitsland vertrokken, daarom is mijn Nederlands ook niet meer zo goed. Op de hoek van de Markt/Bakkerstraat was een café. De kastelein heette geloof ik "de Kuit". De broer van zijn vrouw was de chauffeur van koningin Juliana. De Manke Hip woonde naast Marie Slegers.
Jij en ik en een van de Slegers-jongens hebben ooit een rotje door haar brievenbus gegooid. Je hebt gelijk dat tegenover ons de familie Houts een kruidenierzaak en een slagerij had. Daar werd aan het einde van de week pas betaald. Heeft iemand foto's van ons huis uit die tijd? Groetjes uit Rostock/D


Datum: 31-03-2013
Naam: Theo Roelen  
img

Hoi Frits, wat leuk dat jij reageert op mijn verhaal over vroeger in de Bakkerstraat en omgeving. Ik moet alleen even zeggen dat ik niet naast jullie woonde, maar boven de EDAH-winkel aan de Woenselse Markt. Nadat jullie verhuisd waren uit de Bakkerstraat is in dat huisje de familie Jacobs komen wonen. Sjaak Jacobs was werkzaam bij de firma Loots en kreeg die woning toegewezen. Wat betreft het café op de hoek Bakkerstraat/Woenselse Markt, dat heette niet De Kuit, maar café Het Centrum, waar André Otten de eigenaar was met zijn vrouw Stans Kuiten. Haar broer was de chauffeur van koningin Juliana. Je kon zien als hij bij Stans op bezoek was, want dan stond de koninklijke auto met het AA-nummerbord op de Markt geparkeerd voor het café.
Jij had toch ook nog een broer en zus. Hoe is het daarmee?


Datum: 21-04-2013
Naam: Willie van Tilburg  
img

In mijn herinnering kon men in de Bakkerstraat in die tijd, eind jaren 60, de bekende ijsknel kopen. Dat was bij ons toen een rage.


Datum: 01-10-2014
Naam: Theo Verharen  

Mijn opa en oma woonden in de Bakkerstraat 42. Theo Verharen en Lies Verharen-Bongers. Mijn vader (ook Theo Verharen) is daar geboren in 1942. Mijn opa is daar gestorven in 1964, hem heb ik nooit gekend. Ikzelf ben daar geboren in 1966, toen woonden mijn vader en moeder bij mijn oma in.
<<< Theo, wil je nog even je e-mailadres doorgeven? (Red.) >>>


Datum: 29-10-2015
Naam: Louis van der Mark  
img

Ik woonde op nummer 44. Op 46 fam. Pardoel, op 42 fam. Sleegers en op 40 was het Tonia van Delden en later erbij vrouwke De Lepper. Op 38 was het Maria Loots, getrouwd met Goosens of Gooskens. Tegenover 44 woonde de fam. A. Loots op 53. Op 51 was fam. V.d. Ven met Gerard en Ad. Op 49 opa en oma V.d. Ven. Op 47 Toon v.d. Broek. Op 45 slager en kruidenier Toon Houts. Op 43 fam. Sebylle. Op 41 was de fam. Bakker met 8 à 9 kinderen. Op 39 fam. Verharen Theo en als ik het goed heb nog twee broers. Naast jullie fam. Bouwman fam. Smit met twee dochters nl. Aartje en Annie. En nog een familie in het hoekje. Theo, als je huisnummer 42 was, zou je een zoon van Marie Sleegers zijn en dat is toch niet.


Datum: 29-10-2015
Naam: Theo Roelen  
img

Beste Louis, ik woonde op de Woenselse Markt op nummer 12, boven de EDAH-winkel.


Datum: 29-10-2015
Naam: Louis van der Mark  
img

Hallo Theo. Jij hebt ook een broer Antoon en twee zussen Ludy en Ineke en jullie buren boven waren Frans en Leny de Wit in de Bakkerstraat.


Datum: 30-10-2015
Naam: Fritz Panke  
img

Beste Louis en Theo. Hier nog enige gegevens van ons: ik heb nog een broer Noud, 2 jaar jonger dan ik, geb. 1945. Hij had in 1963 een heel zwaar ongeluk met onze vrachtwagen, we reden kranten naar Limburg voor De Telegraaf. Ik heb ook nog twee zusters, Annelies geb. 1950 en Mieke, geb. 1952. Harrie Pardoel is 1973 overleden en mijn moeder 1978. Noud is in een tehuis, ergens in Woensel, omdat hij door zijn ongeluk geestelijk gehandicapt was. Mieke woont in het noorden van Woensel, in een zijstraat van de Fransebaan. Annelies woont noordelijk van Hamburg en ik iets oostelijk van Rostock. Ik ben van 1962-1970 lid van de Westduitse grenspolitie geweest. Tijdens die tijd ben ik naar de avondschool gegaan en heb mijn gymnasiumdiploma gehaalt. Daarna heb ik gestudeerd en ben leraar geworden. Nu ben ik al een heel tijdje met pensioen. In 1983 heb ik in Engeland een taalschool gevestigd. Die is nu heel groot geworden en mijn twee zonen leiden die nu. Zo, nu weet je iets meer over de mensen van de Bakkerstraat 46.


Datum: 30-10-2015
Naam: Theo Verharen  
img

Louis, familie Verharen woonde op de Bakkerstraat 41, waar ikzelf ook geboren ben. Mijn vader Theo, zijn broers Jan en Jack en oudste zus Nel. Jan is midden jaren 50 naar Australië vertrokken.


Datum: 31-10-2015
Naam: Theo Roelen  
img

Beste Fritz, jouw broer Noud woont in verzorgingshuis De Landrijt in Woensel. Ik heb hem een tijdje geleden opgezocht naar aanleiding van een berichtje in het Eindhovens Dagblad over de opening van de nieuwe Landrijt. We hebben even met elkaar gesproken over vroeger, maar hij wist niet wie ik was. Ik vond het toch leuk dat ik hem heb gezien na zo een lange tijd.


Datum: 19-08-2016
Naam: Jack Werlotte  
img

Mijn vader en moeder, Jannus en Therry (Trees) Werlotte-Werrens hebben ook in de Bakkerstraat gewoond. In 1941 zijn ze daar getrouwd. Mijn vader was onderduiker en is in 1942 opgepakt door de Duitsers, 's nachts op het dak van z'n woonhuis (ik weet helaas niet meer het huisnummer). Hij heeft tot het einde van de oorlog in een werkkamp in de buurt van Berlijn gezeten. Verder ken ik alleen een zekere meneer Verhoeven, die schuin tegenover mijn ouders woonde en verzekeringsagent was en die, nog zeker 30 jaar, bij ons als zodanig is gekomen.


Datum: 26-08-2017
Naam: Roel van der Mark  
img

Dit was inderdaad onze winkel in speelgoed en huishoudelijke artikelen (en achterom de bekende petroleum) na de verbouwing. Voorheen was het winkeltje alleen maar in onze vroegere voorkamer, met een schuifdeur gescheiden van de woonkamer. Bovengenoemde petroleum-klanten (zoals Bennie en Hans) kwamen meestal na 6 uur (sluitingstijd) onder het eten en als je die dan toch nog had geholpen, kon je daarna met je naar petroleum stinkende handen verder eten. Achteraf gezien toch een hele mooie tijd.


Datum: 26-08-2017
Naam: Ben(nie) Brekelmans  
img

Nou Roel, ik kwam meestal op zaterdag rond het middaguur met het tankje van het petroleumkacheltje dat bij ons in de Spinnerstraat op de douchecel stond. Op zaterdagavond werd er gedoucht en dan kon je het niet hebben dat de petroleum op was. Maar ja, het kan dus zijn dat je ook op dat tijdstip net aan het eten was. Tsja, alles voor de handel, toch?


Datum: 15-04-2018
Naam: Karin Jacobs  
img

Een beetje laat maar leuk om dit te lezen. Ik ben geboren en getogen in de Bakkerstraat op 46. Dochter van Sjaak en Lies Jacobs. Ons mam heeft daar tot ze stierf, in 2015, gewoond. Ons pap is al in 1994 overleden.