EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

13739

Bijdrager:

Jaar:

1959

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

724 Bennekel-Oost

Straat:

Van Beethovenlaan

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Koren / Zangverenigingen

Onderwerp 3.:

Maria Middelareskoor

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Oud papier ophalen (1)

Beschrijving

Oud papier ophalen voor en door het jongenskoor van de parochie Maria Middelares (Gestel). Onder leiding van onderwijzer en koordirigent Peter Braun (helemaal rechts op de foto). De foto is ergens gemaakt in de parochie van de Maria Middelares (waar?).


Geplaatst op

09-10-2007

Reacties:

Datum: 09-10-2007
Naam: Jan Thijssen  
img

Het lijkt mij dat de foto is gemaakt in de buurt van de Beethovenlaan, daar was destijds nog zo'n open ruimte met ik meen zelfs nog 'n speeltuin achter de Henricus(jongens)school?


Datum: 09-10-2007
Naam: Ed van der Sande  
img

Beethovenlaan hoekje Verhulststraat? Zie rechtse witte huizen.


Datum: 21-10-2007
Naam: Marga van Kleef  
img

De chauffeur in deze vrachtwagen is een achterneef, Jan van den Vorstenbosch. Zijn vader Troel van den Vorstenbosch was een broer van mijn oma Marietje en die woonde in de Sweelinckstraat.


Datum: 25-10-2007
Naam: Trudy van Hal  
img

Ik zie mijn oudste broer Gerd volgens mij op de vrachtwagen zitten en mijn jongere broer Willie of Johan staat bij de buitenspiegel. Ik woon inmiddels weer op de Van Beethovenlaan tegenover die witte huizen.


Datum: 05-11-2007
Naam: Erik Braun  
img

De twee jongens op de treeplank zijn mijn broers Kees (links) en Frits (rechts) Braun. We haalden het oud papier in eerste instantie met paard en wagen op.


Datum: 12-01-2008
Naam: Karel Theunissen  
img

De foto is genomen in de Verhulststraat ter hoogte van de Diepenbrockstraat. Je kijkt door de speeltuin naar de Dufaystraat.


Datum: 13-04-2008
Naam: Ben Dankers  

De man boven op de wagen met de iets donkere blouse is Harrie Tra. Die woonde eerst in de Reinkenstraat en is later verhuisd met de familie naar de Bennekelstraat. Volgens mij zelfs even de buren van dirigent en echte blauwbuik Piet Braun, toen die naar de Bennekelstraat zijn verhuisd. Maar Erik zal dat nog wel weten.


Datum: 13-04-2008
Naam: Erik Braun  
img

Wij hebben altijd tegenover de school in de Verhulststraat 4 gewoond. Ik geloof dat de familie Tra naast meneer Aarts woonde in de Bennekelstraat. Mijn vader was een echte Blauwbuik. Hij is ook prins geweest van carnavalsvereniging De Blauwbuiken; prins Sollasidores.


Datum: 18-08-2008
Naam: Jan Snijders  
img

Met Harrie Tra heb ik in de klas gezeten op de Henricusschool. Volgens mij heb ik ook bij Ger van Hal in de klas gezeten. Hij is dat inderdaad boven op de kar naast Harrie Tra.


Datum: 18-08-2008
Naam: Toon Geevers  
img

Ik heb ook met Harrie Traa in de klas gezeten en ben ook met hem bij de welpen geweest. Harrie had toen een flink postuur en ik weet dat hij tijdens een zomerkamp worstelde met kapelaan Schakenraad en dat nou niet direct verloor. Zijn zus was ook leidster bij de welpen en zijn vader collectant in de kerk, die werkte als bode op het gemeentehuis.


Datum: 19-08-2008
Naam: Trudy van Hal  
img

Het blijft een schitterende foto vind ik. Bij nader inzien en na alle toegevoegde reacties te hebben gelezen zit mijn oudste broer Gerd van Hal naast Harrie Tra bovenop de papierwagen. Gerd woont momenteel in Helmond na jaren in Nuenen te hebben gewoond, een volwassen zoon en dochter en bijna opa. Mijn andere broer, die naast Kees en Frits Braun de buitenspiegel vasthoudt, is niet Johan of  Willie, maar Pierre van Hal. Allemaal hebben ze op de Henricusschool (nu Kameleon) gezeten. Pierre woont in Nijmegen en heeft twee prachtige dochters. Willie en Johan wonen in Eindhoven en hebben beiden een gezin. Mijn broer Willie is eigenaar van café La Folie op de Vrijstraat in het centrum. Ik herinner me alle kerkkoor- en kampactiviteiten van mijn vader Wim van Hal en mijn broers nog erg goed. Driekoningen vond ik ook altijd een feest met als afsluiter een bezoek aan Mijnheer Pastoor waar we meestal een rolletje drop van kregen. En waar is toch die tijd gebleven dat Sinterklaas met zijn knecht in rijtuig bij ons langs de deur kwam? Ik herinner me alles elke dag meer omdat ik weer in mijn ouderlijk huis op de Van Beethovenlaan woon.


Datum: 19-08-2008
Naam: Erik Braun  
img

Je vader was ook een kei in het grimeren. Hij schminkte de drie koningen en plakte ook de baarden aan. Die koningen gingen dan voor het jongenskoor op pad met een ster voorzien van een fietslampje en batterij. Hij heeft jou en mij ook al eens met carnaval geschminkt als Puk en Muk toen wij samen op de kleuterschool zaten.


Datum: 20-08-2008
Naam: Vic van Lijf  
img

Trudy, jouw vader regisseerde en speelde ook ieder jaar mee met het wagenspel, samen met Leo Derijks. Ieder jaar aan het begin van de zomervakantie. Vroeger begon in Eindhoven de vakantie altijd met de kermis, de laatste zondag van juli, en dan trok het wagenspel door Eindhoven. Ik heb het zelf een aantal malen gezien. Dan waren er trouwens ook grote voorstellingen op het Frederik van Eedenplein, georganiseerd door het vakantiecomité.


Datum: 23-08-2008
Naam: Trudy van Hal  
img

Ja dat klopt inderdaad Erik. Mijn vader was heel actief op het gebied van theater. Hij maakte maquettes van toneeldecors, regisseerde verschillende gezelschappen. Jureerde en grimeerde voor de Brabantse Dag de optocht en dan nog al die activiteiten voor de kerk en het koor. En dat alles naast zijn baan bij het Eindhovens Dagblad, dus hij was niet veel thuis. Maar wij gingen natuurlijk regelmatig mee en dan was ik ontzettend trots op hem. Jammer dat hij op 77-jarige leeftijd is overleden aan die vreselijke ziekte. Geweldig mooi toch al die herinneringen. Ik ben trouwens de enige in de familie die de liefde voor het theater heeft meegekregen van ons pap. Ik treed regelmatig op door heel Nederland, vertolk diverse typetjes en ons pap is er meestal wel bij als ik op pad ben (www.tease-entertainment.com). Pierre en mijn jongste broer Maurice hebben het gevoel voor muziek meegekregen en zijn allebei van jongs af aan drummer. Maurice start volgende week dinsdag 26 augustus (14:30 - 17:30 uur) een gratis workshop muziek voor jongeren van 9-23 jr. in wijkhuis De Dommel op de Bennekelstraat.


Datum: 25-08-2008
Naam: Ad Pluijm  
img

Een prachtig plaatje van de auto van Troel van de Vorstenbosch, een Opel Blitz. Op zo'n vrachtwagen heb ik mijn rijbewijs gehaald. Bij mijn eerste baas als chauffeur moest ik meteen op een grote DAF rijden, ben toen een halve dag bezig geweest om dat dubbelklutsen onder mijn voetzolen te krijgen. En leuk dat ik de heer Braun weer eens zie.


Datum: 07-02-2012
Naam: Willy Biermans-Pijnenburg  
img

Ik ken Piet Braun ook nog als Prins bij de Blauwbuiken. Ik kwam daar een aantal jaren met een oom van mijn man en collega van mijn pa, Leo Simons. Ik heb ook nog meegedaan met de boerenbruiloft op de Markt in Eindhoven, als boerenbruid en mijn man als bruidegom. Onze twee kinderen waren een aantal jaren bruidskinderen bij de boerenbruiloft in Eindhoven. Ik heb een hele leuke tijd meegemaakt met de carnaval in Gestel.


Datum: 31-10-2012
Naam: Jan Hoevenaars  
img

Tegenover deze foto is het huis van meester Braun, die ik in de tweede klas als meester heb gehad. Hij had ook iets met het koor in de kerk van doen dacht ik pastoor Brocken. Ik was toen 10 jaar en weet niet veel meer van mijn jeugd. De namen Pluijm (Viottastr.), Van Hal en vooral de rooie Jan Snijders (via mijn Broer Dick) zeggen me wel wat.


Datum: 01-11-2012
Naam: Ad Pluijm  
img

Ja, Dick is van onze leeftijd. Ik kan hem mij nog goed herinneren. Vroeger bij jullie TV kijken voor 5 cent weet ik ook nog. Ik was 6 jaar toen wij daar kwamen wonen.


Datum: 11-02-2014
Naam: Jeanne Godfried  
img

Ik ken de families Van Hal en Braun heel goed, maar lees niets over Gonneke Braun, ze was op de lage school mijn beste vriendin en we hebben samen heel wat avonturen beleefd. Wie kan me vertellen waar ze woont? Mijn vader was de wijkagent indertijd.