EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

13772

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Religie

Onderwerp 2.:

Katholieke Kerken

Onderwerp 3.:

Stratum, St Gerardus Majella

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Collectanten Gerardus Majella-parochie

Beschrijving

Ik veronderstel dat dit de collectanten van de parochie zijn. De priester in het midden is kapelaan V.d. Hurk, 1e. links zittend is de suisse Deckers die aan de deur kwam aanzeggen dat er iemand in de buurt was overleden. 3e rij, 3e v. links mijn vader Jo Uijen. Op de 2e rij, 3e v. rechts meen ik iemand te herkennen die geëmigreerd is naar Canada, maar ik weet zijn naam niet meer. Hij woonde in de Goudsbloemstraat. Wie weet er nog meer namen?


Geplaatst op

12-10-2007

Reacties:

Datum: 13-10-2007
Naam: Henk Mariën  
img

Tweede rij, tweede van rechts: Harry Weijtens, de leraar van het St. Joriscollege, wonende in de Boerhaavelaan?


Datum: 14-10-2007
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Tweede rij derde van links Frits Stroeken uit de Cyclamenstraat.


Datum: 14-10-2007
Naam: Theo van Gestel  
img

Op de eerste rij tweede van links is Mr Steer, daarnaast J. Jonkers. Op de derde rij 4de v.l. H. v.Hoof, de bakker. Op de 4e rij tweede v.l. Bartlemeus, baas van Notten aan de Roostenlaan. Achteraan helemaal rechts Theo Effting. Er zitten verschillende personen bij van het St. Gerarduskoor, waarvan ik de namen niet meer ken.


Datum: 14-10-2007
Naam: Peter Weijtens  
img

Klopt Henk. Harry Weytens, leraar aan het St. Joriscollege, woonde inderdaad in de Boerhavelaan. Zijn zoon, ook Harrie woont, er nog steeds. Harry Weijtens is overleden 11-12-1972.


Datum: 16-10-2007
Naam: Theo van Baalen  
img

2de rij 4de van rechts (met ronde bril) Martinus van Baalen en schuin links achter hem Jan Dekkers?


Datum: 17-10-2007
Naam: Clara de Lau  
img

De Heer Steer is niet de tweede van links maar de tweede van rechts op de eerste rij. Hij was de dirigent van het zangkoor. Links van hem zit de heer Jan Jonkers, mijn grootvader.


Datum: 17-10-2007
Naam: Henk Mariën  
img

Clara, na de heer Steer kwam de heer Flip van Stratum als dirigent van het kerkkoor. Hij was onderwijzer op de Tarcisiusschool. Ik was in mijn tijd (ca. 1952) lid van het jongenskoor. Ik herinner mij nog dat de heer Steer af en toe inviel als de heer van Stratum niet kon. Zijn zoon was later ook lid van het Tuindorpkoor.


Datum: 18-10-2007
Naam: Theo van Gestel  
img

Clara, je hebt gelijk. Het is een vergissing.


Datum: 02-12-2007
Naam: Corry Vlemmix Rombouts  
img

Tweede rij tweede van links is Piet Horsten uit de Violierstraat. Derde rij derde van rechts met bril dhr. V.d.Broek uit de Goudenregenstraat. Achter kapelaan V.d.Hurk dhr. Aarts van de sigarenwinkel uit de Seringenstraat.


Datum: 03-01-2008
Naam: Lfm. Bockholts  
img

Ik denk niet dat dit collectanten zijn. Het is het mannenkoor volgens mij. Mijn vader staat rechts boven. Naast hem is denk ik de heer Staal. En meteen onder mijn vader staat denk ik Harrie Weijtens. De familie Weijtens is familie van de familie Bockholts. Op het Stratumseind was er een slagerij. Op de etalageruit stond de naam Weijtens Bockholts.


Datum: 04-01-2008
Naam: Netty de Laat-Uijen  
img

Nee hoor, geen mannenkoor, want mijn vader heeft nooit gezongen, maar wel gecollecteerd in de parochie. Het zou ook een retraite van mannen uit de parochie kunnen zijn. Dat deden mijn ouders wel eens. Van mijn moeder heb ik ook een foto met veel vrouwen erop.


Datum: 05-01-2008
Naam: Henk Mariën  
img

Netty, ik denk dat je gelijk hebt met die retraite. Ik herken op de achtergrond het retraitehuis Kapellerput in Heeze en de Belgische broeder, links boven. We zijn daar met de jongens van het St. Joriscollege ook op retraite geweest. De broeder wekte ons elke morgen met een klop op de deur en sprak de woorden: God zij met u. Waarop sommigen dan antwoordden: Dankjewel, hetzelfde, of gewoon Nonde...nou al? (Nom de Dieu)


Datum: 19-01-2008
Naam: Albert Bockholts  

Het is inderdaad een retraite van een doorsnee van onze parochianen bij de paters Jezuïeten in het klooster Manresa te Venlo. Helaas weet ik geen nieuwe namen meer; herken wel veel gezichten. Jaartal nog onbekend, maar voor 1960. De plaats is zeker, want ik heb zo'n zelfde foto, maar dan van de door de Gerardus-parochie georganiseerde retraite alvorens wij als dienstplichtigen moesten opkomen. Dat moet 1953 zijn geweest.


Datum: 18-03-2008
Naam: Dols Scheper-teelen.  
img

2e rij derde van rechts is de hr. Zeeuwen. Die is indertijd naar Canada geëmigreerd.


Datum: 24-03-2008
Naam: Liduine Bockholts  
img

Mijn vader Harry Bockholts, Cyclamenstraat 11, staat op deze foto rechts naast Theo Efting. Daarnaast staat de heer Staals, uit de Boerhaavelaan of Pasteurlaan.


Datum: 24-07-2009
Naam: Lieke Slegers  
img

Blijkbaar zijn dit collectanten èn het koor. Collectant was ook de man op de eerste staande rij, helemaal links boven de Suisse. Heette hij ook geen Deckers?


Datum: 02-12-2015
Naam: Els Zeeuwen-Purslow  
img

Tweede rij: derde van rechts is Adrianus (Jos) Zeeuwen (mijn vader) inderdaad geëmigreerd naar Canada in 1959. Ik herken Netty de Laat-Uijen nog van onze straat
(Goudsbloemstraat). Leuk!