EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

13911

Bijdrager:

Jaar:

1948

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Religie

Onderwerp 2.:

Overige Religie

Onderwerp 3.:

Retraites

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Retraite Gestelse dienstplichtigen

Beschrijving

Retraite Klooster Manresa in Venlo. Op deze foto uit 1948 staan voornamelijk toekomstige Gestelse dienstplichtigen. Namen o.a.: Kees van den Nieuwenhof, Anton Groenen, Kees van Dongen, Frits Beelen, Rinie de Wit, Hugo Boer, Cor Jegerings, Wim van den Mortel, Anton de Rooij, Leo van der Sangen, Noud de Leeuw, kapelaan Croonen, aalmoezenier In 't Veld.


Geplaatst op

21-10-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 21-10-2007
Naam: Jan Toirkens  
img

Een merkwaardige 'verzameling' jongelui, inderdaad de bekende samenhang van een aantal geestelijken, maar de jonge mannen zeker niet dezelfde leeftijd, misschien inderdaad een aantal dienstplichtigen van rond de 20 jaar, maar ook een aantal wat andere mannen van meer middelbare leeftijd. En hoogst merkwaardig, van de hele groep van ca. 70 personen, precies één jongedame van rond 20 jaar. Intrigerende foto.


Datum: 22-10-2007
Naam: Wil van Hout  
img

Het zijn grotendeels jongens van 19 jaar die voordat ze de oorlog in trokken even over het echte leven bijgespijkerd moesten worden. Ik wist zogenaamd al alles van de hoed en de rand, dus ik heb dit voorbij laten gaan. Naar alle waarschijnlijkheid staan er nog tussen die in Ons Indië achter gebleven zijn.


Datum: 22-10-2007
Naam: Lieke Slegers  
img

Jan, zou je even willen vertellen waar jij die ene jongedame ziet? Misschien ligt het aan mij, maar ik zie toch echt alleen maar jongemannen.