EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

14070

Bijdrager:

Jaar:

1960

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

115 TU-terrein

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Technische Universiteit (Technische Hogeschool)

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Laagbouw Technische Hogeschool (2)

Beschrijving

Mooi panorama met nauwelijks bebouwing op de achtergrond.


Geplaatst op

30-11--0001

Reacties:

Datum: 09-11-2007
Naam: Jan Van Der Meulen  

Vanaf het allereerste begin hebben wij de volledige ontwikkeling van het TU-terrein gevolgd, alles tussen Broekseweg en IJzeren Man, van het ruimen van de manege, Picus-voetbalvelden en tennisbanen, het afbreken van de schaarse bebouwingen, de watermolen en bebouwing van de Brugstraat enz.enz. en dan de ontwatering van het gebied en het egaliseren en bouwrijp maken van het enorme gebied. Vanaf de eerste bebouwing tot de allerlaatste bebouwing en verbouwing, elke wijziging, ingreep en ontwikkeling is gevolgd, iedere week en met bijzondere aandacht tot op heden en zullen dit blijven doen. Een prachtig geheel, harmonisch met prachtige gebouwen, verzorgde parken, kortom alles waarop Eindhoven zeer trots is.


Datum: 09-11-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

En niet te vergeten, Jan: de huizen van de Balistraat en de voetbalvelden van de RKVV Tongelre!


Datum: 09-11-2007
Naam: Nico Broekmans  
img

Het vierkante gebouw met de lange aanbouw, links vooraan, was het eerste gebouw van het I.P.O. (Instituut voor Perceptie Onderzoek ), een samenwerkingsverband tussen de T.H. en het Philips Nat. Lab. Ze zitten inmiddels in een ander gebouw. Ik heb er 12 jaar gewerkt. De eerste directeur was prof.dr. Jan Schouten, die is opgevolgd door prof.dr. Herman Bouma.


Datum: 05-12-2010
Naam: Henk de Goeij  
img

Herkenbaar op de achtergrond is de Karpendonkse Hoeve (het witte pand) aan de Sumatralaan. Toen nog bewoond door de weduwe van Doornik.


Datum: 24-11-2013
Naam: Wim Roxs  
img

Het enige wat hogere gebouw in die tijd was het gebouw dat het fysicalokaal herbergde, vanwege het met trappen oplopende karakter. Het diende toen ook als gehoorzaal. Later kwam aan de zijde van de Montgomerylaan de echte hoogbouw van de THE.