Geen Google maps coördinaten aanwezig

Fotonr.: 1416
Bijdrager Dorothe Foole
Categorie.: Personen |Bijzondere, Bekende Eindhovenaren |Jan Louwers

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Jan Louwers, voetballer, ondernemer, miljoenair.

Beschrijving De goaltjesdief uit de Hoogstraat leerde het voetballen op straat en tot zijn 18e speelde hij bij Gestelse Boys. Bijna dertig jaar voetbalde Jan Louwers in de Nederlandse competitie. In het seizoen 1948-1949 behoorde hij voor de eerste keer tot de EVV selectie. Hij zou daar 12 jaar blijven. Verder speelde Jan ook bij PSV en Roda. In 1967 zei hij het voetbal vaarwel en stortte zich in het zakenleven. Hij verkocht ijs en zelfgemaakte worsten en begon een horecagroothandel. Jan begon met broer Tiny in een klein pandje aan de H.Geeststraat. Later verhuisden ze naar de Kersbergenstraat en vervolgens naar de Gennepermolen. Op 1 november opende jan HGC (Horeca Groothandel Centrum) op de Hurk. Toen hij deze zaak in 1988 van de hand deed draaide hij daar een jaaromzet van 80 miljoen.
Inmiddels woont Jan in het Belgische Neerpelt en is, met 'handicap achttien', een zeer bedreven golfer.
Geplaatst op 26-09-2005

Reacties

Datum: 28-09-2005
Naam: Wil van Hout img

Directeur van D.A.F. was in de periode 1948/49 de heer Holthuizen. Deze nu, liet Jan bij D.A.F. op de loonlijst zetten. Daar hij tevens voorzitter van voetbalclub E.V.V. was. Of hij daar ook miljoenair zou zijn geworden betwijfel ik.
Wil.
Of was het toch Wim of Huub v.Doorne zelf!?
Hoe zat het Jan?
Je golfvriend.


Datum: 17-10-2005
Naam: JC Jegerings

Jan Louwers, een van de meest bekende en meest veelzijdige voetballers die Eindhoven ooit heeft gekend, woonde oorspronkelijk in de Laagstraat in Gestel. Hij is daar m.i. ook geboren. Hij voetbalde bij de Gestelse Boys welke een voetbalveld had aan de Hagenkampweg. Dit veld werd ook in de oorlog door de Duitsers gebruikt als oefenterrein om te marcheren. Ook na zijn voetbalcarriere heeft Jantje Louwers veel bijgedragen aan het voetbal in de regio. Het stadion van de voetbalclub Eindhoven draagt terecht zijn naam.


Datum: 23-12-2006
Naam: Peter Pilgram img

Hier nog enige anecdotes: Jantje Louwers, voor zijn jeugdige fans waaronder ikzelf, een grillige voetbalkunstenaar. Wij hoopten elke week dat Jan Het op zijn heupen zou hebben. Dan wonnen we gegarandeerd. Wij wensten hem ook te zien in Oranje maar tevergeefs. Die ene keer dat Elek Schwarz op de tribune zat, liet Jan het afweten. Wij legden dat uit als Jan's bewuste keuze, hij wilde zelf niet.
Niemand praat meer over die legendarische schaar die eigenlijk geen schaar was en meer leek op een gecontroleerde struikelbeweging. Feyenoord, met Hans Kraay, Eddy PG en Cor Veldhoen weet daar alles van. De eerste wedstrijd van Jan, voor zijn nieuwe club PSV was tegen de Rotterdammers en op enig moment in de wedstrijd zette Jan zijn schaar in, practisch in het driehoekje van de cornervlag en onder het oog van de grensrechter. Veldhoen keek naar het gepingel en besloot dat de bal over de achterlijn was geweest, Jan liep door met de bal over de achterlijn en.. op een sukkeldrafje. Kraay wilde nog wat doen maar stopte toen. Eddy PG riep dat de bal uit was geweest en de goalie greep zelf ook niet in. Jan was inmiddels aangekomen bij de eerste paal, liep er voorbij en rolde de bal binnen. Doelpunt!! Jan liep klapwiekend terug naar de middellijn. Zijn eerste bij PSV.


Datum: 30-07-2007
Naam: Wim Nouwen img

De beste wedstrijd die ik Jan Louwers ooit heb zien spelen was thuis tegen het Bredase NAC. Uitslag 8-2 !!
De gelouterde international Kees Kuys werd volledig zoek gespeeld door Jan en heeft naar verluidt nog weleens nachtmerries van deze wedstrijd.
Jammer dat Jan in een tijd zijn waarde moest bewijzen toen Jaap van der Leck (gesteund door de westerse pers en de KNVB keuzecommissie) de grootste moeite had om spelers buiten de Randstad voor het Nederlands elftal te selecteren.
Een van Bastensituatie avant la lettre zogezegd.


Datum: 11-10-2009
Naam: Mieke Taphorn img

In 1970 zat Jantje Louwers samen met zijn vrouw & broer Tiny met hun bedriijf a/d Heilige Geeststraat. Vandaar uit zijn ze naar de Hurk gegaan. Later kwam daar dansstudio Becht tijdelijk in.


Datum: 12-10-2009
Naam: Wil van Hout img

Wat Wim te berde brengt met zijn uitsluiten van het Zuiden van Nederland gaat nog steeds op. Gister heb ik op teletekst gezocht naar de uitslag van de Eindhovense Marathon. Wel uit de andere kant van de wereld maar niets uit Eindhoven.


Datum: 01-11-2012
Naam: Ben Brekelmans img

Zojuist hoorde ik dat Jan Louwers vandaag op 82-jarige leeftijd is overleden.


Datum: 09-04-2018
Naam: Paul van der Cingel img

Dat van die randstedelijke voorkeur blijkt ook uit de statistiek, Van de spelers die 50 of meer interlands hebben gespeeld kwamen er slechts 6 uit het zuiden. Als je de volledige lijst bekijkt dan zie nogal wat spelers die slechts 1 x mochten opdraven.