Geen Google maps coördinaten aanwezig

Fotonr.: 14274
Bijdrager Giovanni van Helvoirt
Jaar: 1930
Categorie.: Spoorwegen / Tramwegen |Tramwegen |Overige Tramwegen

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Tramkaartje

Beschrijving Een retourtje Eindhoven-Geldrop voor 50 cent.
Met reclame op de achterkant. Van de bierbrouwerij kan ik me dat voorstellen, maar de veearts?
Geplaatst op 23-11-2007
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 23-11-2007
Naam: Peter Weijtens img

Cornelis Adrianus van der Leeden (geb. Mierlo 31 aug. 1868) van beroep rijksveearts, trouwt op 17 sept. 1894 te Eindhoven met Catharina Petronella Weijtens, de dochter van Franciscus Weijtens, jawel een vleeschhouwer!


Datum: 23-11-2007
Naam: Wil van Hout img

Nou die reclame van veeartsen is niet zo verwonderlijk als je bedenkt dat het slachtvee gekeurd moest worden met het bekende stempel. Wie een varken liet slachten moest wel de veearts laten komen. Ook moesten alle delen van het lichaam aanwezig zijn. Deze arts kwam niet voor het slachten, want dat werd door een andere figuur gedaan met een ijzeren houder voorzien van een pin, die direct in de kop werd geslagen. Uiteraard ging het beste naar mijnheer pastoor. Smakelijk eten!


Datum: 17-12-2014
Naam: Tini van Rooij img

Een beetje een late reactie maar mijn visie is dat de veearts een onmisbare schakel was bij de paardentram. Als het paard ziek was kon de tram niet rijden. En dat gebeurde nogal eens. Dus zal de veearts wel een grote kostenpost zijn geweest op de begroting van de tramwegmaatschappij. En door te adverteren kon hij iets terug doen.