EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

14361

Bijdrager:

Jaar:

1976

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

214 Tuindorp

Straat:

Gasthuisstraat

Onderwerp 1.:

Gezondheidszorg

Onderwerp 2.:

Verzorgings-, Verpleeghuizen / Ouderenhuisvesting

Onderwerp 3.:

Wilgenhof / St Josephgesticht

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Huize Wilgenhof

Beschrijving

Het jaartal is een gok gebaseerd op de bouwstijl en de auto's op de voorgrond. Het is huize "Wilgenhof" aan de Gasthuisstraat 1


Geplaatst op

01-12-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 03-12-2007
Naam: Hans Schoonen  
img

Maak er maar jaren zeventig van gezien de auto's. Allemaal stalen bumpers en ik zie zelfs een DAF 55 op de achtergrond.


Datum: 31-12-2007
Naam: Jacques van Bokhoven  
img

Ik herinner me dat het september 1976 was dat mijn vader zijn intrek nam in de Wilgenhof, dat toen gloednieuw was. Ik weet niet meer of de Wilgenhof in een kortere of langere periode operationeel geworden is. De gegeven schattingen zijn m.i. dus niet slecht!


Datum: 01-01-2008
Naam: Jeannette Wassink  
img

Wilgenhof ging open in het voorjaar van 1976; gedeeltelijk als tijdelijke voorziening voor bewoners van Den Elzent, dat in die tijd net verbouwd werd. Eind 1976 verhuisden deze mensen weer terug, waarna de leeggekomen kamers wederom toegewezen werden.


Datum: 01-01-2008
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

We mogen niet de indruk krijgen, dat De Wilgenhof een bejaardenhuis is met kamers, waar ouden van dagen weggestopt worden. Het overgrote deel bestaat uit appartementen van tot wel 110 m2. Naast diverse winkeltjes en schoonheids- en kapsalon, is er een bibliotheek, grand café en een voortreffelijk restaurant. Daarnaast is er een separate afdeling voor de meer hulpbehoevende ouderen. Zeker na de onlangs gerealiseerde verbouwing een toplocatie.


Datum: 02-01-2008
Naam: Jeannette Wassink  
img

Gelukkig is dat heden ten dage veranderd Giovanni! Maar in de jaren zeventig kwamen er veel verzorgingshuizen bij en dat waren wel degelijk kleine kamers. Overigens had je ook toen al service-appartementen, maar daar woonden de mensen die nog goed vooruit konden. Overigens was Wilgenhof in die tijd ook al heel compleet met kapper en winkel. Wat de foto betreft: de lelijke eend was van Marja van de Lubbe en de oranje auto daarachter van Barry van de Rijt.


Datum: 02-01-2008
Naam: Betsy Lodewijks  
img

Bij de groene luifels waren zoals ik me herinner de verzorgingskamers die echt geen 110 m2 haalden. In mijn herinnering misschien nog geen 1/3 daarvan. De laatste auto als ik het goed heb een bruine Mazda was volgens mij van een Jannet die er in de verzorging werkte.


Datum: 14-01-2008
Naam: Jeannette Wassink  
img

Tsja ... in dat geval was die bruine Mazda (1000) van mij, maar dan klopt 1976 niet want we kochten die auto in 1977. De eerste auto, een Volkswagen Golf denk ik, was van Mieke Oerlemans van de rijschool uit Nuenen. En die Daf 55 van Will van Gennip.


Datum: 30-12-2012
Naam: Hannie Saasen-Muller  
img

Ik zou de mensen die een reactie hebben gegeven i.v.m. de Wilgenhof vragen, ga er nu eens kijken. Er zijn nog maar twee afdelingen pg en de rest is allemaal serviceflats.