EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

1473

Bijdrager:

Jaar:

1913

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Rechtestraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Rechtestraat, vanuit de Volderstraat.

Beschrijving

Rechts, na de kruising met de Vrijstraat, staat op de hoek apotheek de Vijzel. Even daarna ziet u 'De Zon', de voorloper (?) van V&D. Verder de torens van het stadhuis (rechts) en de St. Catharinakerk.


Geplaatst op

03-10-2005

Reacties:

Datum: 10-10-2005
Naam: Hans van Melis  
img

Wat bedoel je met voorloper? Volgens mijn respondente (82 jaar) noemde men in Eindhoven V&D vaak de Zon. De Zon is in ieder geval de start van V&D.


Datum: 04-03-2007
Naam: Annemieke Taphorn  
img

De Zon was in heel Nederland bekend toen Vroom en Dreesman nog niet definitief samen waren. Mijn opa, een neef van de beide heren, is als directeur van de Zon uit Amsterdam naar Eindhoven gegaan. Hij was daar hoofd. Later werd alles omgedoopt tot Vroom & Dreesman. Ook Vroom & Co werd V&D. Interessant is wel hoe dat er in diverse steden gronden werden aangekocht. Kennelijk had men toen ook al projectontwikkelaars. Hoe heette dat destijds? Het mooiste voorbeeld is V&D in Haarlem. Daar heeft familie Pigge zich niet weg laten kopen. Maar is zoals hierboven op de rechterhoek blijven zitten. V&D heeft er omheen moeten bouwen.
Ik ben zo benieuwd of iemand mij kan vertellen welke panden er hier allemaal voor hebben moeten wijken. Ik weet dat er in de onderdoorgang op de Vrijstraat nog heel lang een kapsalon is blijven zitten. Wie kan en wil hierover iets meer kwijt ?


Datum: 18-11-2007
Naam: Jan van der Meulen  

Het pand links op de hoek met de Marktstraat (Lindbergh) waarboven de schoonheidssalon van mevr van Diemen was. 't Naastbijgelegen pand was van Paul Rooymans, dat later werd doorgetrokken tot aan de Markt (verkoop lederwaren, bont enz. enz.) Heette het pand niet De Kattendans? De smalle Vrijstraat werd eerst fors verbreed toen de Apotheek (foto) was afgebroken.