EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

14896

Bijdrager:

Jaar:

1972

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Dommelstraat

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Bioscopen / Theaters / Muziekcentra

Onderwerp 3.:

De Effenaar

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Effenaar Dommelstraat

Beschrijving

In 1969 gestart onder de naam Para+ Jongerencentrum, geheel ingericht in de stijl zoals de jeugd toentertijd het wilde hebben. Een soort ontmoetingsruimte met een verdieping. Het meubilair bestond uit verschillende treincoupés, een gokhalletje met flipperkasten en voetbalspelen, onder beheer van Wim Toirkens. Een grote zaal, een filmzaal, een yogaruimte, een ruimte voor creatieve handvaardigheid en verder een ruimte voor ontvangst van muzikanten, vergader- en kantoorruimtes. In 1974 verbouwd, aangepast en geopend onder de naam De Effenaar. Voorheen De Linnenfabriek Van den Briel en Verster en ook gebruikt als mensa.


Geplaatst op

26-01-2008

Reacties:

Datum: 27-06-2013
Naam: Gerard van de Vorle  
img

Enkele dagen geleden is pastoor Cees van Bavel overleden. Ik herinner me nog uit de Para+ Effenaartijd 1970 dat hij zitting had in de werkgroep agressieve jongeren in Eindhoven. Zijn rust en deskundigheid op het gebied van en voor werkende jongeren was groot.


Datum: 17-12-2020
Naam: Gerard van de Vorle  
img

Het is al weer 50 jaar geleden dat ik daar als technisch coördinator ben begonnen. Samen met Edmond Dieleman. Wat een tijd!