EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

14958

Bijdrager:

Jaar:

1942

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

516 Vlokhoven

Straat:

Vlokhovenseweg

Onderwerp 1.:

Kunst / Kunstwerken / Kunstmonumenten

Onderwerp 2.:

Beelden

Onderwerp 3.:

Religieuze Beelden

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Kruisbeeld Vlokhovenseweg

Beschrijving

Dit beeld is in 1931 vóór de molen op het terrein van Fried van Hoof geplaatst en was ook hun particulier eigendom. Het huidige kruisbeeld staat sinds 1977 aan de overkant. Let op de uitgestrektheid van het landschap. We kijken hier richting Eckart/Vaartbroek.


Geplaatst op

04-02-2008

Reacties:

Datum: 04-02-2008
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Dit kruisbeeld brengt bij mij altijd herinneringen die horen bij het regelmatig 's zaterdagse bezoek aan onze tante zuster in het klooster in Son (tegenwoordig De Sonnerie). Wij kwamen vanuit Stratum op de fiets en altijd door de Woenselsestraat. Zodra we dan bij dit kruisbeeld waren, was ik blij want dan hadden we het grootste deel van de rit erop zitten. Voor ons kleine kinderen op onze kleine fietsjes was het een hele rit. Veel is me van deze bezoeken bijgebleven. Onder meer de bel bij de grote kloosterdeur die zeer hard en helder klonk. Er werd opengedaan door een van de zusters die ons naar de spreekkamer bracht en zij ging mijn tante dan halen. Meestal werd mijn tante voorafgegaan door moeder-overste die ook even een praatje kwam maken. We bleven dan de hele middag en aten 's avonds heerlijke grote versgebakken sneden brood, meestal wit en dat kregen we thuis niet zoveel. Bij mooi weer wandelden we door de grote tuin en mijn zusje en ik bleven vaak lang staan bij een grote kooi met een eekhoorn erin. Dat beestje kon uren in zijn wiel draaien, dat fascineerde ons enorm. Mijn tante was hoofd van de huishoudschool en bij slecht weer wist ze ons altijd wel te vermaken in de school naast het klooster. Kortom dit kruisbeeld zal door mij altijd geassocieerd blijven met het klooster in Son.
Ik denk dat dit soort bezoekjes in deze tijd ondenkbaar zijn geworden. Een klooster met nonnen, althans met het aantal van destijds, bestaat er in Eindhoven volgens mij helemaal niet meer.


Datum: 01-09-2015
Naam: Johan Vervest  
img

Misschien aan de Geldropseweg. Maar dat zijn allemaal oudere gepensioneerde nonnen die min of meer hulpbehoevend zijn.