EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

15043

Bijdrager:

Jaar:

1965

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

233 Sintenbuurt

Straat:

Heezerweg

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Kleuter- / Fröbelscholen

Onderwerp 3.:

Stratum, St Bernadette

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
kleuterschool Tivoli, Heezerweg, 1965

Beschrijving

Juf v.d. Koedewijde. Op achterste rij o.a. Thea en Tonnie Theunissen en Marja Verbiest. In middelste rij o.a. Jacqueline Pero, Diny Raats, Dolinda v.d. Stokken en Hanny Siebers. Op voorste rij o.a. Wilma Wouters en Marjan Verbeek. Andere namen ???, wie vult die alsnog in?


Geplaatst op

18-02-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 30-11-2009
Naam: Marja van Hooff-Verbiest  
img

Op deze foto ken ik nog wel iemand. Linksboven is Carlo Timmermans. Hij heeft eens mijn stoeltje weggepakt toen ik even opstond. Natuurlijk viel ik op mijn gat en de juf was erg boos! Dolinda heette toch Van der Stokker? De tweede van links, bovenste rij is volgens mij Inge Schampers en onderste rij, tweede van links is Walter Driedonkx (mijn inmiddels weer ex-collega).


Datum: 19-12-2014
Naam: Hennie Bannenberg de Roo  
img

Hallo oud-klasgenoten, wat leuk om ook déze foto op internet te zien. Zelf heb ik hem ook nog in mijn bezit. De naam van de juf zegt me helemaal niets meer, de namen van sommige meisjes nog wel, en als ik ver terugga in mijn herinnering weet ik ook nog wel dat het jongetje linksboven op de foto het dondersteentje van de klas was. Zelf ben ik de derde van rechts middelste rij op de foto. Ik woonde toentertijd in de Leeuwenstraat.


Datum: 13-06-2015
Naam: Rinie Thijs  
img

Ik zit helemaal rechtsonder op de grond. Mijn moeder is inmiddels 75 jaar oud en heeft deze foto nog. 5 of 6 jaar oud was ik destijds. Ikzelf herken niemand ervan, niet bij gezicht en ook niet bij naam. Graag zou ik willen weten wie het meisje is dat naast me op de grond zat, vooral omdat mijn moeder tegen me zei dat ik er toen veel mee speelde. Helaas kan ik me daar niks meer van herinneren. Ik ben altijd zowat de jongste van de klas geweest. Op die leeftijd maakt een jaar verschil ontzettend veel uit.
Ik woonde destijds in de Madeliefstraat.


Datum: 14-06-2015
Naam: Jacqueline Straatman-Pero  
img

Hallo Rinie. Het meisje naast jou is Marianne Verbeek. Zij woonde in Tivoli in de Mammoetstraat. Ze was mijn vriendinnetje, wij speelden altijd samen. Maar of ze ook vaak bij jou speelde, dat weet ik ook niet meer. Ik kan me alleen veel meisjes herinneren omdat die op de lagere school ook bij me in de klas zaten. Van de jongens werden we na de kleuterschool toen gescheiden. Ik zit midden op de foto (met brilletje).


Datum: 16-06-2015
Naam: Rinie Thijs  
img

Hallo Jacqueline, is haar naam niet Marjan Verbeek? In het geval van Marianne zou ze nu misschien Marianne Rombouts-Verbeek heten volgens wat ik vind. Op de Sint Josephschool zat echter ook een Marjan Verbeek in de eerste klas volgens die foto, jammer genoeg van die kleine fotootjes dat ik twijfel. Deze school was destijds inderdaad nog meisjesschool en enkele jaren later een gemengde school.


Datum: 17-06-2015
Naam: Marianne Rombouts- Verbeek  
img

Hallo Rinie. Ik ben inderdaad dat meisje dat naast je zit. Dit is echt leuk. Helaas kan ik me niet veel van de kleuterschool herinneren, het zou zo kunnen zijn dat ik met je speelde op school. Ik weet wel dat er tegeltjes (ik had een eekhoorntje) in de gang waren bij je kapstok. Daar hing een zakje aan waar je slofjes inzaten en waar je jas op kon hangen.


Datum: 18-06-2015
Naam: Rinie Thijs  
img

Het begint bij mij weer te dagen. Inderdaad moesten we onze schoenen, in mijn geval sandalen, altijd uitdoen en in de gang laten staan. Ik herinner me nog de nonnen en dat mijn moeder me iedere dag van school kwam afhalen. Ze was toen zelf een jaar of 25. Dus ook nog erg jong. Dat wij ons er niet veel van herinneren, is omdat we nog te jong waren. Ik vind het knap dat je weet dat er een eekhoorntje op die tegel stond. Zelf heb ik nu drie eekhoorntjes in het hoekje staan. Zou dat iets uit het onderbewustzijn zijn?