Fotonr.: 15128
Bijdrager Antoon Hoebink
Jaar: 1970
Locatie 1.:Gestel |722 Blaarthem |Blaarthemseweg
Onderwerp.: Woonpanden en boerderijen |Woonhuizen-Gestel |Blaarthemseweg

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Blaarthemseweg (4)

Beschrijving Dit huis stond op de Blaarthemseweg, tegenover de "IJzeren Driehoek", waar nu twee flats staan. Schildersbedrijf Buys was er gevestigd.

Geplaatst op 27-02-2008

Reacties

Datum: 25-08-2008
Naam: Toon Geevers img

Woonde hier vroeger niet de familie Huibrechts?


Datum: 09-10-2010
Naam: Henny Buijsen img

Hier woonden wij, de familie Buijsen. Inderdaad van het schildersbedrijf. De familie Huijbrechts woonde rechts naast ons. En de familie Pennock links van ons. Wij hebben er van 1958 tot 1973 gewoond.


Datum: 09-10-2010
Naam: Ger van der Palen img

Henny, kwamen jullie van de Genneperweg, tegenover nr. 69?


Datum: 11-10-2010
Naam: Henny Buijsen img

Ja, inderdaad, ik heb al zitten genieten van jouw reacties her en der op foto's.


Datum: 12-10-2010
Naam: Henny Buijsen img

Ik wil hierbij terugkomen op mijn mailtje, waarin ik zei dat de familie Huijbrechts naast ons woonde, maar ik denk eigenlijk dat het onze voorgangers waren op Blaarthemseweg 116. Wij woonden daarvoor op Genneperweg 54, tegenover de familie Van der Palen.


Datum: 24-10-2010
Naam: Toine Verhoeven img

Dit was het huis van familie De Zwaan, wij waren de overburen (familie Verhoeven). In dit huis woonde later de familie Pennock, waarvan zoon Hans nog met mij gewerkt heeft bij IFM aan de Hallenweg. Daarna woonde hier de familie Buijsen, schildersbedrijf. Hun buren waren van voren rechts gezien familie Moonen (met Nilleske de Beer; Beerens). Van voren links gezien familie Huijbregts (met Franske de Beer; Beerens). Ik heb nog bij Joke Moonen in de klas gezeten op de bewaarschool St. Lambertus. De familie Huijbregts is later verhuisd naar Naarden. Noud (sr.) werkte toentertijd bij Schokbeton.


Datum: 25-10-2010
Naam: Toon Geevers img

Had Verhoeven niet een autospuiterij? Ik was bij de verkenners die hun lokaal aan de overkant naast het kanaal hadden en ik kan me herinneren dat er eens een hele partij pantserwagentjes van de landmacht stonden waar iedereen gewoon in mocht spelen.


Datum: 25-10-2010
Naam: Henny Buijsen img

Nee, nee, dit was niet het huis van de familie Pennock. Die woonde echt naast ons, de familie Buijsen. Wij woonden op nr. 116, en familie Pennock op 118, als de nummering gewoon doorliep.


Datum: 06-05-2011
Naam: Ine Meijer-Schmitz img

Volgens mij woonde de familie Pennock op nr. 122, want Jopie is mijn vriendinneke geweest vanaf de vierde klas van de lagere school (Barbara) en we speelden altijd in die enorme grote tuin. Ik weet ook van de familie Buysen naast hen met twee zonen en een dochter. Bij Jopie achter in de tuin lag een mooie steentjesvijver met spreuken. Wijzelf woonden op Blaarthemseweg 28 in die oude huisjes. Die zijn in 1971 of zo afgebroken. Het kan ook 1972 zijn, want ons moeder woonde daar tot haar dood en heeft helaas haar nieuwe huisje niet meer meegemaakt.


Datum: 07-05-2011
Naam: Toine Verhoeven img

Even een reactie op het berichtje van Ine Schmitz. Pennock heeft inderdaad een aantal jaren in het voormalige huis van Huijbregts op nummer 122 gewoond. De vader van mevrouw Huijbregts was "Nilleske de Beer"; Beerens was zijn eigenlijke naam. Het bouwen van de vijver achter in de tuin was zijn levenswerk, waarvan helaas niets is overgebleven. Wij (Verhoeven) woonden tegenover Buijssen (nr. 116) en hadden een winkel en autospuiterij, die later (1962) naar Aalst is verhuisd. Een van mijn zussen (Gielie) was getrouwd met Wim Janssen en had een kruidenierswinkel bij jullie tegenover op nummer 21. Ik vind het geweldig om informatie over onze "Blaarthemse" geschiedenis uit te wisselen, dus ga zo door. Vriendelijke groet vanuit het Limburgse Grathem.


Datum: 08-05-2011
Naam: Ine Meijer-Schmitz img

Ja, leuk hè Toine en wat je zegt over Janssen die kruidenier, ja, die woonde tegenover ons en wij hadden het altijd over Mina. Naast hen was een hard pad en dan gingen we 's zondags met ons moeder braaf naar de kerk. Ik hoor nog haar schoenen tikken op de harde grond als het gevroren had. En er was ook een Marietje Janssen in de winkel en later Wim. Ik hoorde dat hij helaas ook al dood is, zoals zoveel. Mijn ouders mochten ook maar 47 en 52 jaar oud worden. De stakkers hebben altijd gewerkt en dan gaat het zo met hen. Ietsje verderop had je ook nog de kruidenierswinkel van Merkelbach (Janus). Ons moeder werkte daar in het gezin en soms kregen we een groot blik vol koekkruimels en daar mochten wij die kruimels uit eten want die konden ze niet verkopen in de winkel. Nou, wij vielen met zijn vieren aan als hongerige wolven want er was immers niks en je kreeg pas je boterham als moedertje om 6 uur weer thuis kwam. Maar die vijver bij Pennock was heel mooi met hele kleine steentjes, ik denk allemaal handwerk en wat oude spreuken maar dat weet ik niet meer. Naast hen zat de kolenboer. Ik kan me jullie niet voor de geest halen en weet alleen van een sigarenwinkel tegenover Buysen, geloof ik.


Datum: 08-05-2011
Naam: Toine Verhoeven img

Hoi Ine, het pad dat langs de winkel (IFA) van Wim Janssen liep heette in de volksmond het "JAN-TIEL-pad", genoemd naar de aanleggers Janssen en Tielemans. Hier loopt nu de Peter van Anrooylaan. Het huis waarin de sigarenwinkel was gevestigd, is mijn geboortehuis. In 1961 of 1962 zijn wij met het bedrijf (carrosseriefabriek en spuiterij) verhuisd naar Aalst. De nieuwe bewoners heetten Keeman.


Datum: 27-04-2012
Naam: Kees van der Hoeven img

In 1934 was dit nog de woning van Th. van der Pol, directeur van De Adelaar. Kort daarop liet hij een nieuwe villa bouwen, net aan de andere kant van het afwateringskanaal, op het terrein van de wasserij. Destijds had Van de Pol twee Beerensen als buren: aan de ene kant C. Beerens (brandstoffenhandel) en aan de andere kant Fr. Beerens, boekhouder.


Datum: 26-11-2013
Naam: Nico Vogels img

Ik kan me de familie Buijsen goed herinneren toen ze nog op de Genneperweg woonden. Ze hadden bij mijn weten twee zonen, Kees en Bart. Van Bart weet ik dat hij in Hamont woont en zich bezighoudt met beeldende kunst. Kunstschilder dus. Hij maakt mooi werk. Hij laat veel werk zien op exto.nl.


Datum: 25-04-2015
Naam: Redactie img

In de collectie bidprentjes van EiB vinden we ook een exemplaar van Theodorus van der Pol (geboren 10 aug. 1892 te Gouda en overleden 4 maart 1970 te Eindhoven), de voormalige eigenaar van Wasserij de Adelaar, die destijds dit pand bewoonde.
Voor zijn portret klikt U hier.


Datum: 13-03-2016
Naam: Marianne de Natris img

Hallo Henny. Wat lekker de reacties te lezen over jouw ouderlijk huis. Maar ik ben de erg leuke tijd op de Bouvigne ook niet vergeten.


Datum: 23-03-2016
Naam: Jan de Zwaan img

Wij hebben inderdaad op 116 gewoond. Van '39 tot eind '57. Buren waren Huijbregts en later Pennock. En aan de andere kant Moonen. Ik heb nog gespeeld met Toine Verhoeven van de spuiterij aan de overkant.


Datum: 13-04-2023
Naam: Marjan ter Beek img

Wij woonden inderdaad naast de fam. De Zwaan. Ik (Marjan ter Beek-Huijbregts) ben eigenlijk op zoek naar een foto van ons huis, mijn geboortehuis. C. Beerens Bouwmaterialen en brandstoffen.