EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

15204

Bijdrager:

Jaar:

1942

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

615 Schoot

Straat:

Plataanplein

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Plataanplein

Beschrijving

Achter op de kaart, een eigen uitgave van Philips, staat alleen Philipsdorp. Onmiskenbaar is dit het Plataanplein, zichtbaar aan de plataanbomen. Ook aan de Philipsgebouwen die tussen de huizen zichtbaar zijn aan de Kastanjelaan. De straat waar de wagen met het paard staat is de Dennenstraat en links hebben we de Plataanlaan.


Geplaatst op

08-03-2008

Reacties:

Datum: 09-03-2008
Naam: Willem van der Sommen  

Klopt helemaal. Links niet op de foto was een Etos kruidenierswinkel. Als kinderen hielden wij wielerwedstrijden om het Plataanplein. Ik ben toen ene keer, bij een koppelwedstrijd, uit de bocht gevlogen en belandde tegen de linkse voordeur. Gelukkig niets aan de hand. In een van deze vier huizen heeft ook nog een kapper zijn beroep uitgeoefend.


Datum: 07-01-2013
Naam: Redactie  
img

In een serie foto's die beschikbaar werd gesteld door Woonbedrijf kwamen wij dit plaatje ook tegen. Om U nog eens een kijkje te gunnen op hoe er vroeger huis aan huis verkocht werd kunt U hier klikken voor een detail uit deze foto. We zien een paardenkar van Manufacturenhandel de Magneet van A. Prijt (gevestigd aan de Frederiklaan 104) en daarachter een kar van de Melkinrichting St. Petrus.