EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

15231

Bijdrager:

Jaar:

1962

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

615 Schoot

Straat:

Kastanjelaan

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Beroepsonderwijs / Nijverheidsscholen / ROC / Summa College

Onderwerp 3.:

Philips Bedrijfsschool / JNO

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Werkplaats JNO

Beschrijving

Werkplaats van de Philips bedrijfsschool (JNS) 1962


Geplaatst op

10-03-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 09-01-2009
Naam: Nico Vogels  
img

Ik kan me deze situatie nog heel goed voorstellen. Ik kreeg daar een opleiding als bankwerker. De praktijk heb ik toen gedaan bij de heer Honig links op het bordes en later bij Jantje Nabbe rechts op het bordes. Ik heb mijn eindexamen gedaan in april 1960.


Datum: 14-05-2011
Naam: Henk Willemsen  
img

Heb er ook gezeten in jaren '70. Het enige wat ik deed was op de klok kijken of ik naar huis kon.


Datum: 01-10-2012
Naam: Nico Dirkx  
img

Heb op de Philips Bedrijfsschool gezeten van 1960 t/m 1964. Volgde de opleiding voor elektricien, diploma gehaald in 1964. Het eerste jaar was een algemene opleiding in deze werkplaats, draaien (Platje), frezen, schaven, smeden, en bankwerken bij de heer Geertsema, links op het bordes. Hierna ging je naar de elektriciensopleiding, waaronder de zwakstroommontage afdeling (Voulon) en de sterkstroomafdeling (Jacobs en de Keijzer?) Er was ook een bankwerkerij (Van Oirschot). In het magazijn stond toen De Lange.


Datum: 09-07-2016
Naam: Art Brouwer  
img

Ik heb eindexamen gedaan in 1955, electricien. Begon bij Baxa, op dezelfde etage als Honig, maar dan aan het andere eind van het balkon. Tegen de frezerij aan Derks, de vader van de wielrenner uit die tijd. Beneden had je de kleine draaierij, met Vermeulen?, vóór de grote draaierij, klein manneke met grijs stekeltjeshaar. Achterin de smederij en de fitterij met Herrijgers. Onder de school zelf de glasblazerij, de instrumentmakerij en de elektroafdeling met o.a. Jolen 220V, afd. Hurks met o.a. solderen en Vermeulen met de "elektrobankwerkerij". Enkele namen: Piet Beekmans, Ruud Lukken.
Ik ben mijn ouders nog steeds dankbaar dat ik die opleiding heb mogen doen, want die school leverde echte vaklui af.


Datum: 10-07-2016
Naam: P Hertogs  
img

De wielrenner was Hans Dekkers uit Tongelre en de man uit de grote draaierij met grijs stekeltjeshaar was de heer Swinkels. Hij was in mijn tijd, 1947-1951, de EHBO-er van de afdeling.
=== Voor Hans Dekkers zie foto 19979 = Red. ===


Datum: 31-03-2017
Naam: Fons Klessens  
img

Ik kan me dit beeld nog goed herinneren, linksboven achterin, Zoetmulder, bankwerkerij. Midden boven gereedschapsmakerij, onder draaierij bij Elsje Brom (Elsje was zijn bijnaam), rechts onder achterin, Wilson (schaverij). Er is me nog bijgebleven wanneer PSV in het weekend verloren had, kreeg je van Wilson 's maandags geen beste punten voor je werkstuk.
Andere leraren die ik me nog kan herinneren zijn: Vloet (bankwerkerij), Van Loon, Geertsema (frezerij), Burgers (maatschappijleer), het Vosje, Viskil (wiskunde).
Geweldige 4-jarige vakopleiding,veel goede herinneringen! Eindexamen gedaan in 1967.