EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

15278

Bijdrager:

Jaar:

1954

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Handbal

Onderwerp 3.:

Woensel

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Woensel Handbal

Beschrijving

Woensel Handbal uit 1954. Dit is het 1e en ik meen ook het enige elftal van Woensel Handbal. Deze foto werd gemaakt bij de wedstrijd tegen RPC. De wedstrijd werd gespeeld ter gelegenheid van het eerste lustrum van RPC. Woensel won met 11-3 van RPC. Helaas weet ik niet veel namen, alleen de keeper Jan Melters en Jan Reijnen, staande helemaal rechts. Er schijnen ook ene Tops, een Sporen en een van Agt bij te staan, maar welke dat zijn weet ik niet.


Geplaatst op

15-03-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 16-03-2008
Naam: Wil Vermeltfoort  
img

Beste Jeanne, ik ken jou niet, maar wel dat elftal van Woensel uit 1954. Ik, Wil Vermeltfoort, sta bovenste rij tweede van rechts naast Jan Rijnen. Verder ken ik van de bovenste rij naast mij Ben Gosselink, derde van links Piet van Agt, tweede van links Toon Scheepers. Links het bestuurslid de heer Jonkers. Tweede rij, gebukt en geheel rechts, Rinus Kivits. Eerste rij, tweede van links Jef van der Steen. De rest ken ik niet meer bij naam. Leuke tijd en een erg leuke foto! Ik weet niet of ik hem al eerder heb gezien. Ik woonde in Stratum, maar handbalde bij Woensel toen nog de enige RK club in Eindhoven. RPC kwam als tweede daarna. Zo was de scheiding toen nog.


Datum: 16-03-2008
Naam: J. v. Vroenhoven  
img

Die ene Tops zit helemaal rechts.


Datum: 17-03-2008
Naam: Jeanne-Melters-Hooijen  
img

Volgens mijn man, Jan Melters, ging een van de spelers als ze in Zuid Limburg moesten spelen daar op de fiets naar toe, maar hij weet niet meer wie dat was.


Datum: 17-03-2008
Naam: J.v.vroenhoven  
img

Wie die fietser was weet ik ook niet. Wel weet ik dat Sjef Vandersteen een hele bekende wandelaar was met duizenden kilometers op zijn naam.


Datum: 17-03-2008
Naam: Wil Vermeltfoort  
img

Die fietser, dat was Wim Klos. Een zeer bijzondere sportman, die zeer goed kon handballen en hardlopen. Kwam oorspronkelijk ook uit Stratum. Wim Klos won de eerste 5 km stadsloop van Eindhoven (voorloper van de marathon) en ik geloof zelfs dat hij hem ook de tweede keer won. Ik heb in ieder geval nog samen met hem gehandbald. Een man met ook heel aparte humor.


Datum: 18-03-2008
Naam: Jeanne-Melters-Hooijen  
img

Is Wim Klos dan de 4e van links in de achterste rij, leunend op Jef van der Steen, of de 2e van rechts in de middelste rij links van Rinus Kivits? En heet de andere dan Sporen?
Hoort J.van Vroenhoven er ook bij?


Datum: 19-03-2008
Naam: Wil Vermeltfoort  
img

Nee, ik weet niet meer de naam van die speler, maar het is niet Wim Klos. Die staat niet bij dit elftal. De naam van de speler links van Kivits is mij ook onbekend.


Datum: 20-03-2008
Naam: Peter Vervoort  
img

De man gehurkt rechtsonder in het pak met stropdas is de heer Pieter Tops.


Datum: 08-07-2010
Naam: Netty Schouten -van Iersel  
img

Volgens mij is de man linksboven mijn vader Cor van Iersel (bestuurslid), daarnaast Toon Scheepers, Piet van Agt, Jan Geeve , ? (misschien Sporen) , Ben Gosselink, Wil Vermeltfoort en Jan Rijnen (coach). Middelste rij : ? en Rinus Kivits. Onderste rij: ?, Jef van der Steen, Jan Melters en Pieter Tops (coach).
Leuk om deze oude foto weer te zien. Zelf ben ik nog in het bezit van een foto van het heren- en dameselftal samen toen ze in Goes moesten handballen. Ongeveer 1951.
<< stuur je die foto ook naar ons toe? (red.) >>


Datum: 09-07-2010
Naam: Wil Vermeltfoort  
img

Geachte mevrouw Schouten Al is de door mij ingezonden foto al van 1954 herinner ik mij Uw vader nog goed.Ook herinner ik mij een keer in Goes te hebben gehandbald. Ik ben dan ook benieuwd naar de foto, die in Uw bezit is en waar de redaktie om vroeg.


Datum: 27-01-2011
Naam: Piet van Agt  
img

Leuk deze foto te zien,was niet op de hoogte van deze site.
Geknield, onderste rij links, is Ruud van der Pol.