EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

15282

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

232 Burghplan

Straat:

Geldropseweg

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Café aan de Geldropseweg

Beschrijving

Mijn oma bouwde in 1932 aan de Geldropseweg huizen voor haar kinderen. Zelf woonde ze destijds in haar café dat naast de huizen staat. Bij jullie bekend, daar waar het treintje staat op foto 1505. De foto is genomen vanuit Geldrop met als voorgrond het café, dat later wit werd geschilderd.


Geplaatst op

15-03-2008

Reacties:

Datum: 18-03-2008
Naam: Ed Van Der Sande  
img

Dit is mooi! Mijn grootouders hebben dit café gerund van ca. 1939 tot 1950. Mijn vader Bert van 1931 heeft hier zijn jeugd doorgebracht voor ze naar de Hoogstraat en uiteindelijk naar de toen gloednieuwe Ary Schefferstraat verhuisden. De appel valt niet ver van de boom, want zijn zuster Tonny heeft later samen met haar man Jo het verderop gelegen café Modern ofwel Daf 4 gerund.
Voor meer foto's houden wij ons aanbevolen.


Datum: 29-03-2008
Naam: Henk Vos  
img

Even over café Modern. Dat café ken ik goed en er zat aanvankelijk een man in die Jo heette en die was getrouwd met Jet (Geenen). Zij hadden een zoon die Johan heet. In de periode dat ik daar kwam heeft Jo zijn gezin verlaten terwijl Jet in het café bleef. Wij gingen ook nooit naar café Modern maar naar Jetje. Rond 1980 kwamen er zoveel DAF-mensen en de top van De Rooy (waaronder Jan de Rooy zelf) bij Jet dat de naam DAF 4 ontstond. De tijd dat ik daar kwam is zo ongeveer 1971-1975. Later heeft zoon Johan het café nog gerund.


Datum: 30-03-2008
Naam: Ed Van Der Sande  
img

Dat klopt Henk en daarvoor heeft mijn tante Tonny het café gerund.


Datum: 31-03-2008
Naam: Henk Vos  
img

Het wordt me duidelijk Ed. Dan moet jouw zwager Jo Hogers (of Hoogers) geheten hebben want die naam herinner ik me. Over een café van Jo Hogers (en van tante Tonny natuurlijk) hoorde ik wel eens praten toen ik nog een broekventje was.


Datum: 05-04-2008
Naam: Ed Van Der Sande  
img

Niet mijn zwager maar mijn oom en dat klopt. Jo is inmiddels al ruim 20 jaar dood, Tonny woont nog steeds in Valkenswaard.


Datum: 03-01-2010
Naam: Willem-Jan Bouwer  
img

Beste Ed, hebben jouw ouders ook op de Aalsterweg gewoond of ken jij iemand uit de familie die op dit adres gewoond heeft?


Datum: 03-01-2010
Naam: Ed van der Sande  
img

Nee, ze hebben nooit op de Aalsterweg gewoond. En wie er na mijn vader en zijn familie hebben gewoond, weet hij niet meer.


Datum: 03-01-2010
Naam: Wil van Hout  
img

Na een feest dat door Daf in de toonzaal gegeven werd, ging het hele frutje na afloop tot in de kleine uurtjes door in Daf 4. Er was natuurlijk altijd wel een gelegenheid feestjes te vieren. Zo ook als wedstrijdauto's binnenkwamen met goede resultaten. Experimenten van Daf waren immers nauw betrokken. Verder heb ik het idee dat deze foto gemaakt is nadat er een aanrijding heeft plaatsgevonden, waar legervoertuigen bij betrokken zijn. Schatting 1946.


Datum: 09-12-2013
Naam: Metty Timmermans  
img

Jos, jij was een zoon van Frans van de Broek. Ik heb jouw vader veel meegeholpen toen ik ongeveer 9 jaar was. Ik woonde toen op 406, de andere hoek dan waar jij woonde.


Datum: 01-09-2015
Naam: José van de Donk  
img

Als ik het goed zie, ben ik hier geboren en wel in 1958. Mijn ouders waren Joke en Wim van de Donk. Mijn zusters Tineke en Hennie. Ons café heette Eldorado en is ongeveer zes jaar later afgebrand door een vuurwerksterretje waar mijn zuster een gordijn mee aanstak. Ik herinner mij nog Hubert van de Broek en de familie Van Santvoort met o.a. Erica en Petra. Wij zijn na de brand verhuisd naar de Geldropseweg 75, waar het café van de Kriek overgenomen werd.


Datum: 26-06-2017
Naam: Jos van den Broek  
img

Zat toevallig weer eens op deze site. Ik wist niet dat ze deze foto hadden geplaatst met leuke reacties. Maar even over dit café: wat jullie op de foto zien is niet het café van Hogers, waar ook ik regelmatig kwam, maar van Berta van den Broek (in de volksmond Bertha de Vaan). Zij bouwde het omstreeks1920. Later de blok van vier, naast het café rond 1930. Na haar ome Keesje, later naar Heezerweg en toen de familie Van Donk, de laatste uitbater, waar ik hele mooie herinneringen aan heb. Ze hadden leuke dochters van om en nabij mijn eigen leeftijd. Hoop dat het jullie nog allemaal goed gaat. Ook al dik 55 jaar niets meer van gehoord. Je ouders zag ik nog wel eens, en Matje Timmermans ken ik nog, maar je was ouder dan ik; je had nog een broer en zus. Dat was op 406. Op 402 woonde mijn oom Thijs van den Broek, die vaste klant was bij Hogers, waar op de gevel vroeger groot Oranjeboom bier stond. Het café op de foto is het geboortehuis van José.