EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

15288

Bijdrager:

Jaar:

1953

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

215 Joriskwartier

Straat:

Leenderweg

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Groente / Fruit

Onderwerp 3.:

H Koppelmans-de Rooij

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
De groentekar van Henk Koppelmans

Beschrijving

Henk Koppelmans staat hier met zijn groentedriewieler voorr zijn ouderlijk huis (niet zichtbaar) op de Leenderweg.
Aan de overzijde zien we wel de zaak van Frans Sanders met behang, verf en drogisterij/parfumerieartikelen.


Geplaatst op

17-03-2008

Reacties:

Datum: 17-03-2008
Naam: Fanny van Ree Bovers  
img

Waar de winkel op Leenderweg 24 van Frans Sanders was, is nu de doorgang naar de parkeerplaats van Den Biest. Naast Sanders op 26 woonde fam. V.d. Rijt-Broeks, op 28 woonde opoe (wie weet nog hoe haar naam was?), op 30 woonden de dames Blankers, twee gezusters die beide in het onderwijs zaten, op 32 woonde fam. Maas Denteneer, daarnaast op 34 was mijn ouderlijk huis de fam. Bovers Stolwerk, en daarnaast op 36 de fam. Swinkels.
In januari 1953 is Hanneke Maas getroffen door een blikseminslag in haar bedje en overleden. Hanneke was pas 4 maanden oud. Dit heeft veel indruk gemaakt. En is duidelijk nog niet vergeten.


Datum: 19-03-2008
Naam: K V Strien  
img

Fanny, was iets meer naar rechts niet een café waar broer Cooken woonde.


Datum: 19-03-2008
Naam: Fanny van Ree Bovers  
img

Er heeft wel een klein café gezeten meer naar links, heb van de week contact gehad met Henk Koppelmans, de groenteman die hierboven bij zijn Tempo, een auto met drie wielen, staat. Hij vertelde enthousiast dat ze er ook mee op vakantie gingen. En Henk wist me wel te vertellen dat in het pand van Sanders, vroeger Winters van de frisdrankfabriek zat. Op het pand waar je tegen de zijgevel kijkt heeft Fred Kuipers met pluimvee gezeten, en daarnaast zat Westlands Bloemenhuis. En op de hoek met de Biesterweg zat Oomen en dat zou een cafeetje geweest kunnen zijn.


Datum: 20-03-2008
Naam: Herman Ooms  
img

Beste Fanny, ik ben Herman Ooms en heb op de hoek gewoond die jij bedoelt, nl. Leenderweg 42. Op de andere hoek zat het café van Jans van Hoek (van der Heijden?) dat was nr 44. Volgens mij is de zijgevel de winkel van de groenteboer, van Gompel.


Datum: 20-03-2008
Naam: P Hertogs  
img

In de jaren 50 was er rechts van nummer 24 (pand met de witte gevel) een café. Wie er woonden weet ik niet, maar wandelsportvereniging De Natuurvrienden, onder leiding van de heer Henk Heesterbeek, had hier zijn thuisbasis.


Datum: 20-03-2008
Naam: Fanny van Ree Bovers  
img

Dank voor de juiste gegevens. Zou dat café naast 24 van Winters zijn geweest? Van toen ik er rond struinde kan ik me geen café herinneren. Wel de dames Van Eersel en bakker Roos. En van V.d. Heijden weet ik wel dat ze op de Leenderweg 44 een drankenzaak hadden. Dat is dan later, nadat alles verbouwd was. De naam van opoe weet ik inmiddels ook: dat was Cato v. Dungen-Broeks.


Datum: 21-03-2008
Naam: K V Strien  
img

P. Hertogs, zo ik eerder schreef Broer Cooken moet zijn Broer Coolen, naar mijn mening had hij daar een café. Hij heeft ook nog bij EVV Eindhoven gevoetbald. Henk Heesterbeek, als we het over dezelfde Henk hebben, gaf eind jaren 40 ook autorijles en hij was ook bij de harmonie.


Datum: 22-03-2008
Naam: Harrie de Roos  
img

Ben nog met Henk zijn broer Jan Koppelmans die later langs Terino ijssalon in Tivoli een groente zaak had, mee uit venten geweest. Overigens op de Leenderweg 16 zat mijn opa bakker De Roos.


Datum: 24-03-2008
Naam: Fanny van Ree Bovers  
img

Van mijn oudste broer kreeg ik de juiste naam. Het moet zijn Broer Koolen. Hij is rond 1958 gestopt met het café en is een speelgoedzaak begonnen op de Moreelselaan.


Datum: 31-03-2008
Naam: Jeannette Wassink  
img

Fanny, ik ken wel een Koolen op de Moreelselaan die een sportzaak had. Ik dacht dat die gevoetbald had bij Eindhoven.


Datum: 15-07-2014
Naam: Wouter de Lagh  
img

Op de andere foto van zaak Henk Koppelmans heb ik al gereageerd. Ik zou graag de bevestiging van het cafeetje (iets terug) willen hebben - in 1962/63 zat ik met ene Lowieke in de klas Nutsschool Floralaan - ik meen mij te herinneren dat hij in het café aan de Leenderweg woonde - als iemand kan bevestigen dat hij Coolen heet van achternaam dan kan ik hem 100% zekerheid toevoegen aan een klassenfoto.


Datum: 31-08-2014
Naam: Wouter de Lagh  
img

Nog even terugkomend op mijn opmerking / vraag van 15 Juli 2014: Lowieke zou niet Coolen maar Lowieke / Louis Brekelmans kunnen heten?