EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

15452

Bijdrager:

Jaar:

1944

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Rechtestraat

Onderwerp 1.:

Wereldoorlog I en II

Onderwerp 2.:

Bevrijding

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Eindhoven groet haar bevrijders in 1944

Beschrijving

Eindhovense verpleegsters zwaaien naar de Engelse bevrijders (straat is me onbekend) in september 1944. Foto is opvallend sterk geretoucheerd voor publicatie in 1944 (Photoshop avant-la-lettre). Wie weet welke straat dit is?


Geplaatst op

01-04-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 01-04-2008
Naam: Joop Heldoorn  
img

Dit lijkt me wel het Stratumseind toe, of de Rechtestraat, met verpleegsters van het Binnenziekenhuis. Verbergt de mist de Catharinakerk?


Datum: 01-04-2008
Naam: Monique van Straten-van der Meulen  
img

De winkel Sport en Spel H. van Kempen is het tweede pand links naast Lodewijks aan het begin van de Rechtestraat vanaf de grote kerk. Daags daarna viel er een bom op het pand (zie foto 11521. Red). De foto is slecht want er staan drie mannen links voor het pand.


Datum: 02-04-2008
Naam: Hans van Melis  
img

Op de veel betere orginele foto is Lodewijks en het stadhuis te zien. En in de schorten van de verpleegsters zie je de plooien.


Datum: 02-04-2008
Naam: Tini van Rooij  
img

Louis van Lierde stuurde een duidelijker foto waarop inderdaad het stadhuis en Lodewijks te zien zijn. Ik heb de foto van Jan Weijers hiermee overschreven.


Datum: 15-08-2015
Naam: Paul van der Cingel  
img

Als ik me niet vergis heetten die kleine rupsvoertuigen brencarriers, ik vond ze prachtig, ze deinden heftig op en neer met het plaveisel en sommige soldaten hadden er lol in om zo snel mogelijk bochten te nemen, het deed me denken aan een kermisattractie. Ik heb er helaas nooit in mogen zitten, wel in jeeps en dat was ook al geweldig, op dat smalle groen bankje achterin.