EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

15588

Bijdrager:

Jaar:

1905

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

217 Looiakkers

Straat:

Stadswandelpark

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Koren / Zangverenigingen

Onderwerp 3.:

Eindhovens Mannenkoor

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Concert Eindhovens Mannenkoor

Beschrijving

De kiosk is in 1900 gebouwd op het terrein achter Huize "Den Elsent" (het latere Sancta Ursula). Dit terrein was van 1891 tot 1916 eigendom van de Sociëteit van het Eindhovens Mannenkoor.


Geplaatst op

16-04-2008

Reacties:

Datum: 17-04-2008
Naam: Johan.van.Proosdij  
img

Mijn Opa Cor.van.Asten (1872-1959), heeft vanaf 1900 tot in de dertiger jaren in het Eindhovens Mannenkoor gezongen, ik hoor hem nog vertellen over hun optreden in Berlijn.


Datum: 21-06-2009
Naam: Ad Reniers  
img

Ik ben oud-voorzitter en nu erevoorzitter van Kon. Zangver. Eindh. Mannenkoor. Dit koor is bij mijn weten nooit in Berlijn geweest. Wel in verschillende steden in Duitsland. En ik ken de geschiedenis heel goed, mede dank zij Karel Vermeeren, de vorige erevoorzitter.


Datum: 21-06-2009
Naam: Ad Reniers  
img

De oude kiosk van het Eindhovens Mannenkoor stond 90 graden gedraaid van de huidige Wim van Doorne Kiosk. De achterkant was aan de zijde van de huidige Schaepmanlaan. De stadsarchitect Geenen, die beschermheer was van La Bonne Esperance, liet hem afbreken en verving hem door de nieuwe van Doorne Kiosk.


Datum: 30-06-2012
Naam: Joop van Appeldorn  
img

Ik ben namens de heemkundekring Weerderheem uit Valkenswaard bezig met een onderzoek naar de verschillende kiosken die Valkenswaard rijk is geweest. Naar ik heb begrepen is de eerste kiosk in Valkenswaard afkomstig van Stratum. Karel Vermeeren schrijft in zijn boek over de gloeilampkes over de kiosk voor het Eindhovens Mannenkoor. Er zou vóór deze kiosk uit 1990 eerst nog een andere hebben gestaan. Zou dit mogelijk de kiosk zijn die naar Valkenswaard is verhuisd?