EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

15701

Bijdrager:

Jaar:

1961

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

622 Het Ven

Straat:

Zeelsterstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Zeelsterstraat

Beschrijving

Vermoedelijk rond 1961. Genomen op de hoogte van nr. 100a en 100b. Het waren toentertijd nieuwe huizen die op de plaats waren gekomen van 1 of 2 boerderijen. Op nr. 94 is jarenlang een sigarenwinkel gevestigd geweest. Deze was van de fam. Meurs. Ria Meurs runde de winkel. Tegenover de sigarenwinkel was een groentewinkel van Van der Goor? Daarnaast een slijterij en daar weer naast Gijsbers Graanhandel. Recht tegenover 100b was een aardappelhandel Heller en 50 meter verderop (richting Zeelst) een drogisterij van Piet Grubben. Op de hoek van de Zeelsterstraat/Theresiastraat was een schoenenwinkel van Van Houten. En daarnaast was een snoepwinkeltje.


Geplaatst op

02-05-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 16-05-2008
Naam: Johan Boogers  
img

De foto dateert volgens mij uit 1963 of nog later, daarbij afgaande op het kenteken van de VW.
In vroeger tijden was de groentenwinkel aan de overkant inderdaad Van der Goor. Even voorbij de drogisterij (Piet Verhoeven?) had je dan ook nog de kapsalon van Kortooms. En de schoenwinkel op de hoek van de Theresiastraat en Zeelsterstraat kan ik me alleen herinneren als Van de Waarden. Het snoepwinkeltje was vanouds de kruidenierszaak van Willem en Drieka van Zantvoort. Daar tegenover café Van Elderen (later De ELGO-bar) en de slagerij van Vic Buijs.


Datum: 22-07-2009
Naam: Nellie v.d Ven- v.d. Eerden  
img

Drogisterij was inderdaad van Piet Verhoeven. In dezelfde rij naast aardappel Heller zat ook nog 'n sigarenwinkel van de Haas die later ook accu's is gaan verkopen.


Datum: 08-12-2012
Naam: Joop Mengde  
img

Toen ons vader van ons moeder zijn duiven moest verkopen eind 50er jaren heeft De Haas ze allemaal gekocht en hij had al veel duiven.