EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

15800

Bijdrager:

Jaar:

1966

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

425 Rapenland

Straat:

Woenselsestraat

Onderwerp 1.:

Horeca

Onderwerp 2.:

Cafés

Onderwerp 3.:

Woensel, De Kroon

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Woenselsestraat 375, café de Kroon.

Beschrijving

Café de Kroon van Constantinus Cornelis van den Hurk, zie ook foto 9129.


Geplaatst op

17-05-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 13-09-2009
Naam: Gerrit van den Hurk  
img

In dit café ben ik geboren in 1948. Ik was de zoon van Constant van den Hurk en Anna Otten. Ik had nog drie broers en een zusje.


Datum: 29-01-2010
Naam: Joep Schouten  
img

Hoi Gerrit, had jij ook nog 'n broer André? Ik ben ooit met een van de Hurkies mee naar het café geweest op 'n woensdagmiddag (wel vaker trouwens). Hij zat bij mij op de lagere school op de Pastoriestraat, volgens mij bij meester Dankers of frater Alexandro. We vingen dan bij jullie achter in de tuin mussen onder 'n kolenzeef en zetten die dan in 'n kooitje. Rotjongens waren we wel en och die arme vogeltjes. Een oom van mij was getrouwd met Gonnie Bastiaans. Die had een Klimop kruidenierszaakje tussen de Rapenlandstraat en de Nieuwe Dijk. Geert Bastiaans had daar 'n slagerij. We zijn van hetzelfde bouwjaar dus dit zul jij je ook nog wel kunnen herinneren.


Datum: 12-04-2010
Naam: Gerrit van den Hurk  
img

Hallo Joep, sorry voor de late reactie. Inderdaad had ik een broer André. Hij is helaas overleden. André had een cafeetje op de Kloosterdreef. Hij noemde het cafeetje "Het kroontje". Na zijn overlijden is het pandje gekraakt, maar het staat er nog steeds. Vroeger kwamen met onze André heel veel jongens bij ons thuis. Hij speelde graag toneel en was zeer muzikaal. Later zat hij in een bandje. Hij speelde ook graag op het terras van zijn cafeetje. Ik herinner me ook het kruidenierszaakje van Bastiaans erg goed. Je kwam er tenslotte altijd langs als je naar de speeltuin ging tegenover de school in de Woenselsestraat.


Datum: 12-04-2010
Naam: Joep Schouten  
img

Hallo Gerrit. Tjonge, dan is jullie André ook jong overleden. Ik heb zelf vlak bij de Kloosterdreef gewoond maar kwam daar in de buurt eigenlijk nooit in 'n café. Ik was toen nog geen echte caféganger. Het enige waar ik in de jaren 60 en 70 veel te vinden was, was bij cafetaria Jo van de Hurk (nu Kluiske). Jo had altijd een kratje Brand bier koud staan en daar had ik toen dus mijn broodnodige natje en droogje op één adres. Leuk dat je gereageerd hebt.


Datum: 10-09-2010
Naam: Hans van Melis  
img

Is die boom hier links de "treurbeuk" van foto 15279?


Datum: 21-10-2011
Naam: Ties van den hurk  
img

Nee Hans, dat was een boom verder.


Datum: 16-02-2012
Naam: Dora Synen  
img

In dit café heb ik nog een tijd gewerkt en ook in huis. Anna was in verwachting, dus die had hulp nodig.


Datum: 16-02-2012
Naam: Joop Saarloos  
img

Hoi Gerrit en Ties, ik ben heel veel bij Het Kroontje gekomen, privé en voor mijn werk als bierwacht. Ook heb ik nog een sigarenbandje waarop café De Kroon is afgebeeld.


Datum: 17-02-2012
Naam: Ties van den Hurk  
img

Joop, ik herinner mij nog dat jij een prachtig cadeau had bij de opening van onze Dries zijn cafeetje. Het was volgens mij een steekstang om een vat aan te slaan. Hij heeft het toen heel trots opgehangen naast de bar.


Datum: 24-07-2013
Naam: Dora Synen  
img

Dit was mijn eerste werk dat ik kreeg juist voor Eindhoven kermis. Mevrouw was in verwachting en ik zocht werk. Dit was heel fijn speciaal met Eindhoven kermis. Ik mocht 's avonds ook mee in het café helpen.


Datum: 25-07-2013
Naam: Gerrit van den Hurk  
img

Wat een toevallige en leuke reactie. Bijzonder dat u in ons café hebt gewerkt. En mijn moeder was in verwachting van mij. Ik ben geboren op 24 juli 1948. Juist op mijn verjaardag stuurde u dit bericht. Toeval bestaat niet!


Datum: 21-12-2016
Naam: Cindy Janssen  
img

Ik ben de dochter van Arnold Lotterjonk. Mijn vader is nu 95 jaar en ik ben voor hem op zoek naar de Joep Schouten die ook op deze site schrijft. Hij schrijft dat zijn vader als bijwerk bij Logro aan de Hoogstraat heeft gewerkt, de glasfabriek in Eindhoven. Het zou fantastisch zijn als mijn vader nog eens iemand kan ontmoeten of foto's zou kunnen zien uit die tijd. Jan Smits was ook een werknemer van mijn vader bij Logro. Misschien weet iemand iets over hem. Mail mij gerust. Mvg. Cindy Janssen-Lotterjonk.
=== Cindy, je kunt Joep ook mailen, klik eens op zijn naam (in blauw) = Red. ===