Fotonr.: 15975
Bijdrager Henk van Alphen
Locatie 1.:Centrum |111 Binnenstad |Raiffeisenstraat
Categorie.: Gebouwen |Kantoorgebouwen |Overige Kantoorgebouwen

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Nederlandsche Credietbank NV.

Beschrijving Het pand op de hoek Vestdijk Raiffeisenstraat is hier nog in gebruik bij de Nederlandsche Kredietbank.

Geplaatst op 06-06-2008

Reacties

Datum: 06-06-2008
Naam: Jan van der Meulen

19 sept. 1944 omstreeks 20 uur tussen licht en donker. Mijn broer Lambert ik en een zevental verpleegsters van het Binnenziekenhuis vluchtten naar de Duitse bunker op de hoek Raiffeisenstraat-Vestdijk, waarin wij de bominslagen in de directe omgeving (20 tot 60 meter) overleefden. Bij deze inslagen ging de bunker centimeters omhoog en kwam bij iedere nabije inslag een verstikkende stofwolk door de schietgaten en de vluchtgang naar binnen. De bunker stond precies op de hoek van de Vestdijk, thans het parkeerterreintje van Adecco. De bunker bestreek de Vestdijk richting spoorbaan, de Vestdijk richting Ten Hagestraat en mogelijk ook het toenmalige Raiffeisenplein tegen aanvallen van de vijand. Hij was goed gecamoufleerd.


Datum: 06-06-2008
Naam: Wil van Hout img

Bij een bezoek aan het kerkhof van Sint Trudo zag ik dat er een verpleegster lag begraven van het desbetreffend bombardement. Uitgerekend toen had ik geen camera bij me.


Datum: 07-02-2009
Naam: Hans van Melis img

Jan van der Meulen, is dit het torentje rechts op het gebouw dat gebruikt is om in te breken bij de NCB (Nederlandse Credietbank N.V.)?
Nog een vraag aan Jan: "Is de Ansems uit Van der Meulen-Ansems je moeder"?


Datum: 16-04-2009
Naam: Leo Laus img

Wil, het grafschrift luidt: "Lenie Jonkergouw geb. te Eindh.29-11-1921, overl. 6-12-1942 als verpleegster tengevolge van een bombardement."
(Genoteerd op 14-4-2009.)


Datum: 16-04-2009
Naam: Jan van der Meulen

Het torentje is afgebroken in opdracht van de bank Mees en Hope, die toen eigenaar was van het gebouw. De reden was dat via dit torentje een inbraak heeft plaatsgevonden of een poging daartoe. Dit torentje hoort bij het gebouw en zou weer geplaatst moeten worden.
Ansems was de naam van mijn grootmoeder, die in de firmanaam werd meegenomen, wat toen veel voorkwam zoals "Rouppe-v.d. Voort, Van Thiel-Covels, Van Hout-Ververgaard , Prinzen-van Glabeek, Van Bussel-de Louw, Vlijmings-Hofman, Vlijmings-de Vocht, om er maar enkele te noemen.