EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

16023

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

236 Nieuwe Erven

Straat:

Mimosaplein

Onderwerp 1.:

Religie

Onderwerp 2.:

Katholieke Kerken

Onderwerp 3.:

Stratum, Don Bosco

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Don Boscokerk

Beschrijving

De voormalige Don Boscokerk in de wijk Nieuwe Erven in Stratum. De kerk werd in 1953 gebouwd vanwege het almaar groeiende aantal inwoners van Stratum en de daardoor drukkere zielzorg. Architect was Kees de Bever, bekend van het Clarissenklooster en vader van Leo de Bever, die we dan weer kennen van onder meer het Catharinaziekenhuis en het Evoluon.
Toen het aantal kerkgangers in de jaren zeventig terugliep werd alleen nog het middenschip gebruikt, waardoor in één van de zijbeuken ruimte vrijkwam voor buurthuis D'n Tref. In 2006 werd de kerk aan de eredienst onttrokken, waarna de Antilliaanse Pinkstergemeente de kerk overnam. Deze verhuisde in 2010 naar de Voorterweg, waarna de kerk intern werd verbouwd, zodat in 2011 een kinderdagverblijf op antroposofische inslag (De Schatkamer) hier zijn intrek in kon nemen.
Sinds 2007 is de kerk een gemeentelijk monument.
Op de foto kijken we tegen de achterzijde van de kerk vanuit de Gentiaanweg.
Klik op de homepage eens op de knop 'Fotoarchief'. Op het volgende scherm staat een kolom 'Onderwerp'. Selecteer daar achtereenvolgens Religie, Katholieke kerken en Stratum/Don Bosco. Klik ten slotte op de knop 'Zoeken' onder die kolom. Dan verschijnen veel meer foto's over deze kerk.
 


Geplaatst op

18-03-2024
Geen reacties gevonden bij deze foto