EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

16044

Bijdrager:

Jaar:

1971

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

312 Lakerlopen

Straat:

Tongelresestraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Tongelre, St Carolus Borromeusschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Carolus Boromeusschool, 1971.

Beschrijving

Een opname uit 1971 op de St. Carolus Borromeusschool. Op deze foto is te zien Meester de Wit (hoofd van de school), Meester Blokken, Pastor Tilman(?) en Peter van de Schoot die 2e van links in de middelste rij staat. Helaas is hij in 1990 op 30 jarige leeftijd overleden. Wie herkent zichzelf of anderen?


Geplaatst op

12-06-2008

Reacties:

Datum: 13-06-2008
Naam: Marianne van Hasselt-Hurkmans  
img

Meester de Wit is Frans de Wit, hij zal nu boven de 80 zijn. Zijn ouders woonden de Schalmstraat. Ik heb nog bijles van hem gehad. Zijn zuster Marietje is getrouwd met mijn oom Jan Retera. Leuk, want die foto is uit de tijd dat ik les van hem had.


Datum: 13-06-2008
Naam: Arthur van Gansewinkel  
img

Meester de Wit is ook hoofd geweest van de lagere school aan de Tongelresestraat.


Datum: 18-06-2008
Naam: Gerard van de Schoot  
img

Arthur, ja dat klopt. Ik heb zelf Frans de Wit als meester (onderwijzer) in de eerste klas van deze lagere school gehad en dat was al in de jaren 50. Frans de Wit heeft nogal wat jaren als meester op deze school gestaan. Herken jij iemand op deze foto?


Datum: 18-06-2008
Naam: RenĂ© Ronken  
img

Hartstikke leuke foto. Ik sta er zelf ook op. Onderste rij, precies in het midden (blond haar, brilletje). Dit moet de 6e klas zijn (schooljaar 1971-1972) toen de Carolus Borromeusschool en de St. Stanislausschool al samengevoegd waren tot Basisschool De Laak. Ik herken alle gezichten maar kan niet meer bij iedereen een naam plaatsen.
Bovenste rij: ??, Robbie Gielen, Kees Bakermans(?), ??, Frank van Gemert, Hans de Rooij, ??, Olaf de Folter, Maarten Tielemans, Jaap Konings, ??, kapelaan Tilman.
Middelste rij: Egon Triki, dhr. Blokken, Peter v.d. Schoot, ??, Frans Kasl(?), Geert-Jan v.d. Burgt, ??, ??, Geert Verest, Hans van Tienen, Ad v.d. Wiel(?), Bert van Toor, Frank Hermes, Hans Schellekens, dhr. de Wit.
Onderste rij: Jackie Sinke(?), Michiel Hermens, Harold Prinsen, ??, ? Bouman(?), ? Waalen(?), Eric v.d. Ven, René Ronken, Berrie Valks(?), ??, Theo Kersten, Wim van Hout, Hank Weerts, René Pennings, ??, Carolus v.d. Ven, Frans Verkooijen.
Ik weet niet meer waar deze foto genomen is. Het lijkt mij niet op school zelf.


Datum: 19-06-2008
Naam: Piet Vermeltfoort  
img

Op Koninginnedag van dit jaar heb ik Frans de Wit nog ontmoet en hij oogde nog goed fit. Van 1933 - 1939 hebben wij samen op de lagere school in Stratum gezeten en wij zijn nu 81 jaar oud. Frans is altijd een buitengewoonj fijne kerel geweest.


Datum: 16-08-2008
Naam: Ria Appelhof Brekelmans  
img

Het is niet kapelaan Tilman maar Huisman.


Datum: 06-08-2009
Naam: Peter Janssen  
img

Inderdaad is het pastor Huismans rechts. Bovenaan 2e van links staat pastor Sloof die onze trouwmis nog heeft gedaan.