EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

16243

Bijdrager:

Jaar:

1940

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Kanaalstraat

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Tabaksindustrie

Onderwerp 3.:

Mignot & De Block / Phillip Morris

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Mignot & De Block sigarenfabriek

Beschrijving

De sigarenfabriek Mignot & De Block. Gefotografeerd vanaf de gashouder. Ik vermoed eind 30-er jaren. Links nog een deel van de Paterskerk.


Geplaatst op

30-06-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 28-02-2009
Naam: Jan van der Meulen sr.  

Achter het hoge gebouw met MIGNOT en DE BLOCK in de gevel bevinden zich naar ik aanneem van rechts naar links Het College en de sigarenfabriek Van der Putt en De Vlam?


Datum: 27-01-2010
Naam: Jaap Hoogeveen  
img

Wanneer ik de foto vergelijk met foto 7734, dan is bij de laatste het karakteristieke sheddak bij het middelste gebouw verdwenen. Wanneer is dit verwijderd?


Datum: 28-01-2010
Naam: Toon Geevers  
img

De Paterskerk staat uiteraard rechts en als ik de foto zie ruik ik nog altijd de tabakslucht van ´De Blok´, zoals dat genoemd, werd tijdens de lessen aan de overkant.


Datum: 28-01-2010
Naam: Jan van der Meulen sr  

Beste Jaap Hoogeveen, de sheddaken gaan op foto 7734 verloren achter dit hoge gebouw, dat vanuit een andere locatie is gefotografeerd.


Datum: 28-01-2010
Naam: jaap hoogeveen  
img

Hallo Jan, op foto 459 (Philip Morris) zijn ze toch echt weg.


Datum: 02-02-2010
Naam: Jan van der Meulen sr  

De sheds zijn inderdaad weg op de foto. Mogelijk is het betreffende sheddak in de periode van Philip Morris gesloopt. Wie weet dit? Fried de Wit? De laatste directeur.


Datum: 04-02-2010
Naam: H Smulders  
img

Indien men spreekt over de sheddaken, neem ik aan dat men bedoelt de zgn. kammen op het dak. Deze zijn verdwenen toen er brand is uitgebroken en de gehele bovenverdieping in as lag. Ongeveer 1979?


Datum: 04-02-2010
Naam: Jaap Hoogeveen  
img

Bedankt, zo kom je steeds meer te weten. Achter Mignot & De Block ligt een fabrieksgebouw. Is hier meer van bekend? Misschien ook foto's?


Datum: 04-02-2010
Naam: Hans van Melis  
img

Het is zoals Jan van der Meulen bijna een jaar geleden veronderstelde.
Het rechthoekje rechts achterin naast de bomen nu met een extra verdieping met sheddaken is waar het begon.
Diagonaal daarachter het College waar het een komen en gaan is geweest van sigarenfabriekjes, die daar enige tijd (noodgedwongen) gevestigd waren:
Weltevreden sigarenfabriek ,sigarenfabriek Louis V, Ned. Sigarenfabriek "De Eikeboom "v/h J. Mast, Guldenar, J. Dromers, Meerstadt Aurora sigarenfabriek, Jan van Moll & Co, Louwers & De Groot, Meijer Blomhof in 1900, Rodriguez & Cie, H., sigarenfabriek. Daarachter Van der Putt & de Vlam, in 1943 door een huwelijk met Mignot & de Block verbonden.


Datum: 23-03-2014
Naam: Paul van der Cingel  
img

De villa rechtsboven moet Huize Balkwiel zijn. Indertijd stonden er verschillende villa's langs de Dijk en om de hoek richting Paterskerk. In mijn jeugd waren ze al behoorlijk verwaarloosd en, geloof ik, niet meer bewoond. Ik denk omdat het een erg drassig stukje Eindhoven was, maar misschien waren ze door gebrek aan moderne voorzieningen al verruild voor de modernere villa's aan de Parklaan en omgeving.