EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

16259

Bijdrager:

Jaar:

1961

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

611 Eliasterrein, Vonderkwartier

Straat:

Lodewijk Napoleonplein

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Lodewijk Napoleonplein (6)

Beschrijving

Het plein vanuit een wat andere hoek gefotografeerd. Met op de achtergrond de St. Antoniuskerk en de lichtmasten van PSV.


Geplaatst op

03-07-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 04-07-2008
Naam: Jan Toirkens  
img

en... wat op de voorgrond?


Datum: 08-07-2008
Naam: P Verhagen  
img

Het hoge hoekige pand rechts achter de dames op de hoek is hotel-café De Ambassadeur. Dit pand is volgens mij verbouwd en bestaat nog steeds. Nog verder naar rechts de winkel met luifels voor de zon anders liep de temperatuur te snel op voor de rookwaren van sigarenzaak van Van Cuyk. Uiterst links op de hoek Amalia van Anhaltstraat het pand met luifel is een café/restaurant. Aan dezelfde kant van het plein op de andere hoek was ook een café/restaurant. Daarachter stond een hele grote loods met o.a. papieropslag van drukkerij Gestel en ook zat hierin cosmeticagroothandel Laurey (ingang Amalia van Anhaltstraat).
===In mijn bestand komt 2x P. Verhagen voor. Wil de ware zijn e-mailadres nog even doorgeven a.u.b. = Frans===


Datum: 10-07-2008
Naam: Jan Thijssen  
img

Vroeger stond hier ook de kermis, dacht ik, die doorliep naar het Wilhelminaplein, met o.a. de befaamde bokstent (rechts vanaf het Lodewijk Napoleonplein), vanaf het Wilhelminaplein naar de stadse mert op de kermis, en door naar mooiste, de Woenselse mert. En dat allemaal te voet, en ook weer terug naar de Hagenkampweg-Zuid, jaren 60. Toen kermis nog iets magisch had.


Datum: 13-07-2008
Naam: Jan Snijders  
img

Je kunt hier duidelijk zien dat de vliegenmeppers op het PSV-stadion er toen al stonden, die inmiddels al lang weer weg zijn.


Datum: 13-07-2008
Naam: Gerard van de Schoot  
img

Jan, de lichtinstallatie werd op 9 april 1958 in gebruik genomen. Bij de ingebruikneming van de lichtinstallatie speelde PSV een wedstrijd tegen Anderlecht. PSV won de wedstrijd met 3-2 en de scheidsrechter was de fameuze Leo Horn. Elke lichtmast was voorzien van 60 schijnwerpers en de masten waren 46 meter hoog. Dit kan je nalezen in het boek “P.S.V. 1913–1963”.


Datum: 14-07-2008
Naam: Hennie de Groot  
img

Ja Gerard, die wedstrijd kan ik me nog goed herinneren. Heel het stadion was vol mensen. De oude verlichting was aan en die deed men vlak voor de wedstrijd uit. Toen de elftallen op het veld kwamen werden de nieuwe lichtmasten ontstoken. Geweldig was dat, het was net of het 'overdag' was.