EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

16273

Bijdrager:

Jaar:

1966

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

615 Schoot

Straat:

Heesakkerstraat

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Overige Gebouwen

Onderwerp 3.:

Evoluon

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Evoluon. (3)

Beschrijving

Foto is genomen in westelijke richting, vanuit het dakraam Schootsestraat 102. Het witte volkswagenbusje staat voor een van de deuren van de Philips' brandweergarage. Voor de aanleg van de rondweg en het Evoluon, was dit een stuk Strijp waar je zover de horizon reikte alleen wat velden en kleine boerderijtjes en veel zwarte sintelwegen had. Parallel aan deze brandweergarage op de achtergrond van links naar rechts de Ekkerstraat.


Geplaatst op

10-07-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 10-07-2008
Naam: Hennie de Groot  
img

Dan moet dit bij jullie achter zijn, Jan?


Datum: 11-07-2008
Naam: Diny Nagel-Grave  

Wat is het gebouw rechts-achter het Evoluon? Is dat de huishoudschool Maris Stella?
===Diny, je kijkt hier de andere richting in, het lijkt me eerder de flat aan de Noord Brabantlaan (nrs 8 t/m 64). En de kerktoren op de achtergrond zou de Maria Reginakerk kunnen zijn. Maar Jan zal ongetwijfeld nog wel reageren. = Frans===


Datum: 13-07-2008
Naam: Jan Toirkens  
img

Eerst een antwoord aan Hennie. Inderdaad dit is 'bij ons achter'. Nog net een stukje links, recht vooruit is de Kleinakkerweg, de verbinding tussen Schootsetraat en Ekkerstraat. Op de achtergrond, links de kopse kant van een rijtje huizen stond vroeger ongeveer het huis van schillenboer van Oijen en pal daarbij het huis van de familie Van de Moosdijk. Jazeker, ook Willem de kruidendokter en Grada zijn zuster (50-tiger jaren). Waar nu dus die Kleinakkerweg loopt, was vroeger het paaike en links hier niet zichtbaar waren de volkstuintjes en ook links niet zichtbaar het Pulskenskerkhof. Waar deze Philips' brandweerkazerne staat was vroeger de uitloper van de vrij grote tuin en boerderij etc. van boer Peer Verhulst, die hier al afgebroken is. De Ford Transit bestelwagen op de voorgrond is van mijn ouders, mijn broer Harrie staat er links van.


Datum: 13-07-2008
Naam: Jan Toirkens  
img

De opmerking van Frans zat er redelijk dichtbij over die kerk, maar ik heb een ander plaatje. Evoluon (4) waar die kerk van Frans er wel op staat, maar die ligt daar ietsje meer rechts op die foto aan de Venstraat, jammer maar helaas, de Maria Reginakerk is hier net niet zichtbaar. Vanuit ons zolderraam konden we overigens ook de Koenraadkerk nog zien, die lag weer ietsje meer verder naar rechts. De kerk hierboven net rechts van het Evoluon is dus NIET de Maria Reginakerk. Ik laat dat vraagteken dus nog even open om de spanning niet geheel te bederven.


Datum: 13-07-2008
Naam: Jan Toirkens  
img

Mijn ouders en een paar andere bewoners van de Schootsestraat hebben jarenlang geprobeerd hun tuinen naar achter toe uit breiden en verzocht om de grond aan te mogen kopen die hier braak ligt (recht vooruitkijkend). Maar de gemeente Eindhoven hield de poot stijf, ze hadden andere plannen blijkbaar, die niet ten voordele waren van de eigen Strijpenaren. Dus kwam er eerst een truttig paaltje in de grond met ´verboden vuil te storten´, waar vroeger een veel kleiner bordje was van ´verboden op het gras te spelen´. En nog weer jaren verder nadat de grond jaren en jarenlang braak had gelegen was er uiteindelijk een project-ontwikkelaar die er woningen mocht bouwen. Tja, de tijden veranderen, tegen wil en dank denk ik dan maar. Waar vroeger een eldarodo voor de opgroeiende jeugd was om er te spelen, werd er op de achtergrond door de gemeente Eindhoven, al dan niet in combinatie met beleggers zoals Philips Pensioenfondsen (c.q. de Nieuwe Erven,) naarstig gewerkt aan ´de vooruitgang´ zoals ZIJ die zich hadden voorgesteld. Dus weg met Peer Verhulst zijn grote boerderij, weg met de volkstuintjes, weg met alle andere korenvelden. En Op naar de toekomst...


Datum: 14-07-2008
Naam: Diny Nagel-Grave  

Ja Jan, dat alle vooruitgang niet altijd verbetering inhield zijn ze onderhand wel achter in Eindhoven. De bouw- en sloopdrift was en is nog steeds groot en er blijft weinig moois gespaard. Ik ben toch nog steeds dankbaar voor de mooie jeugd die wij in Strijp mochten hebben en dat wij van al dat moois mochten genieten! Er is niks meer terug te vinden van al die fijne plekjes zoals de boomgaard van Peer Verhulst!