EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

16426

Bijdrager:

Jaar:

1924

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

321 Doornakkers-West

Straat:

Melkweg

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Boogschutterij

Onderwerp 3.:

De Heidebloem

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Handboogschutterij De Heidebloem

Beschrijving

De handboogschutterij "de Heidebloem" uit Tongelre behaalde de 1e prijs te Deurne, met 120 punten in 50 schoten, wat dat ook mag betekenen. V.l.n.r. Piet Kuipers, Harrie van der Heiden, Frans van Beers (mijn opa), Sjaak Driedonks, Janus Rooiakkers, ??, als laatste In het Ven. Katholieke Illustratie oktober 1924


Geplaatst op

23-07-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 24-07-2008
Naam: Wil van Hout  
img

De namen van de 5e en de 6e heb ik niet kunnen achterhalen. En wat de kwaliteit van de foto betreft; zo staat hij ook in het archief.


Datum: 06-09-2009
Naam: Redactie  
img

De oorspronkelijke foto van het RHCe is overschreven door een geretoucheerd knipsel van Frans van Beers. Daarbij is toevallig de derde persoon links de opa van Frans van Beers.


Datum: 08-09-2009
Naam: Redactie  
img

Frans stuurde opnieuw een veel betere foto in en die hebben we natuurlijk over de oude heengezet. Bovendien stond er nog meer commentaar bij:
De handboogschutterij "De Heidebloem" was thuis in café van Helmus (Wilhelmus) Jacobs, Melkweg 2.
V.l.n.r.: Piet van Gerwen, wonende Tongelresestraat. Henricus van der Heijden, geboren te Stratum 15-09-1901, sorteerder Karel I. Franciscus van Beers, geboren Loon op Zand, 25-01-1886 (vader van W.L. van Beers). Toontje Jacobs, zoon van Helmus Jacobs van het café. Willem Sanders, wonende Melkweg, werkte bij Philips, was reserveschutter. Daarna onbekend. Hannes Looymans uit Woensel. De foto is gemaakt achter "den doel"