Fotonr.: 16505
Bijdrager Hennie Peels
Jaar: 1946
Locatie 1.:Tongelre |312 Lakerlopen |Kanaaldijk Noord
Categorie.: Bedrijven / Industrie |Houtindustrie / Houthandel |Picus / J BrĂ¼ning & Zoon

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Picus

Beschrijving Overzicht van de Picus met de Rietvinkstraat, met de drie woningen en de witte woning van de familie Van Den Boom.
Geplaatst op 03-08-2008

Reacties

Datum: 16-02-2012
Naam: Goos Dellevoet img

Ik weet dat er andere families hebben gewoond in de witte huisjes, onder anderen de familie Suring, Huibregts en van Steenhoven. Ik heb daar ook gewoond in de 50-er jaren bij opa en opoe Grandia. Maar nu is alles gemoderniseerd. Ik woon nu in Australië sinds de laatse 52 jaar, maar Eindhoven in Beeld trekt mij toch. Nog "keep it up as long as you can".


Datum: 06-01-2013
Naam: Goos Dellevoet img

Ik heb lang gewoond op Lakerstraat 35 en mijn grootouders woonden op Tongelresestraat 70, waar ook Cor Huibrecht en de fam. Suring en Van Steenhoven woonden. Mijn grootouders waren oma en opa Grandia. Ik was in 2008 nog in Eindhoven en vond het jammer dat de Picus weg was, maar ik moet ook zeggen dat ik de gebouwen mooi vind. Ons huis is er nog. Mijn vrienden waren toen: Piet van Geloven en een paar van zijn broers (die hadden die ijscozaak van Holland), Willie van Wel uit de snoepzaak, Simon Sporen waar ik nog contact mee heb. Ook al woon ik hier in Australië, bijna 53 jaren, ik ben toch nog met neven en vrienden in contact gebleven. Van de familie Grandia van mijn moeders kant is niemand meer in leven, mijn moeder Rika Grandia is in 2006 overleden. Ik hoop als er iemand dit leest en mij nog kent dat ze contact opnemen met mij door e-mail. Daar zal ik heel blij mee zijn. Verder bij voorbaat dank van Goos en familie.


Datum: 08-01-2013
Naam: Frans van Beers img

Goos, mijn vader had een vriend genaamd Theo Grandia.