EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

16573

Bijdrager:

Jaar:

1960

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

112 De Bergen

Straat:

Kleine Berg

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Groente / Fruit

Onderwerp 3.:

Jansen

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Kleine Berg 38 (2)

Beschrijving

De heer en mevrouw Jansen voor hun winkel op de Kleine Berg 38, links daarvan De Haan en rechts Van der Heijden. De foto dateert van 21 aug. 1960.


Geplaatst op

06-08-2008

Reacties:

Datum: 12-08-2008
Naam: Marjan van Buel  
img

Hallo Riet. Wat gaaf die foto's van je ouders en ik zie ze zo weer achter de toonbank staan en je moeder de appeltjes oppoetsen voordat ze op het schaaltje in de etalage terechtkwamen. En de geur van de gebrande pinda's, dat was ook karakteristiek. Van de slagerij van ons staan er ook verschillende foto's op de site en ik wens je het beste en de rest van de familie.


Datum: 09-12-2010
Naam: Elly van Gils Pijnenburg  
img

Ik heb nog een leuke herinnering aan mevr. Jansen en heb haar enkele jaren geleden nog een keer ontmoet op de dinsdagmarkt in Eindhoven. Van haar heb ik geleerd dat als je druiven koopt, je moet kijken naar het steeltje. Is dat bruin dan zijn de druiven heel lekker zoet. Ik was toen ongeveer 7 of 8 jaar oud en moest van mijn moeder druiven gaan halen.


Datum: 13-03-2013
Naam: Paul van der Cingel  
img

Ik herinner me de Jansens nog goed en ook de winkel. Het rook er altijd zo lekker; elke kist had een eigen geur. Dat is nu wel anders. Het fruit dat nu verkocht wordt ruikt en smaakt nergens meer naar. Niks was nog voorverpakt, alles nog 'los'.