EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

16576

Bijdrager:

Jaar:

2007

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

623 Lievendaal

Straat:

Diephuisstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Diephuisstraat

Beschrijving

in deze straat heb ik gewoond van 1958 t/m 1975. Enkele namen die ik me nog herinner uit die tijd zijn Willie de Vries, Bouwman, De Haan, Koenen, Smulders, Emmerick,. Doomernink.


Geplaatst op

06-08-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 10-08-2008
Naam: Nico Maatje  
img

Bouwman en De Haan wonen er nog. De rest is verhuisd of overleden.


Datum: 16-08-2008
Naam: Ad van den Heuvel  
img

Wij hebben in de Vigliuslaan op nr. 2 gewoond. Dit was op het op het hoekje van de Jozef Jittastraat en we waren met vier jongens thuis: Sjef, Arie en Willie (tweeling) en Toon. Ik herinner mij nog wel een Henk Emmerick en Betsie Heesterbeek. Was dat jouw zusje?
Op de achtergrond zie je de Maria Reginakerk van pastoor Hurkmans, die altijd liep te zingen. Een prachtig mens was dat en altijd met de jeugd bezig.


Datum: 16-08-2008
Naam: Nico maatje  
img

Nee, ik woon in de Opzoomerstraat op 16, al bijna 45 jaar. Er heeft heel lang een grote antennemast in de tuin gestaan, want ik ben zendamateur met een PA-machtiging.
Leuk al die reacties, de kerk is inmiddels al meer dan 20 jaar gesloopt en pastoor Hurkmans is ook al zeker zolang dood. Hij heeft ook nog een poosje op de Sliffertsestraat gewoond in een wit gebouwtje net voor het oude Welschap, maar daar is nu Meerhoven gebouwd.


Datum: 18-08-2008
Naam: Henk Heesterbeek  
img

Ad, Betsie is inderdaad mijn oudere zus. Ik heb nog een zus, Marian. Als ik me goed herinner heb ik nog bij Willie in de klas gezeten op de Maria Reginaschool, maar dat weet ik niet helemaal zeker.


Datum: 14-11-2008
Naam: Cindy  
img

Het is Henk Emmerink, niet Emmerick, broer van Maria, Els, Greet , Rolf en Jos. Later zijn ze verhuisd naar de Tellegenstraat.


Datum: 21-06-2009
Naam: Maria Emmerink  
img

Hallo Cindy, jij bent als Strijpse nagelstiliste goed op de hoogte, maar dan zou je ook moeten weten dat mijn broer rooie Henk wordt genoemd omdat hij, net als ik, rood haar heeft. Maar ja, ondanks de hoogblonde haarverf weet dat bijna niemand. Nu heb ik het over mezelf en niet over rooie Henk, want die blijft wat haarkleur betreft onveranderd. Hierbij is het geheim opgeheven. Kom je eens 'n keer mijn nagels doen?


Datum: 09-10-2009
Naam: Peter van Hirtum  
img

Met het doorbladeren van verschillende sites kom ik hier verschillende namen tegen die mij bekend voorkomen, zoals Nico Maatje, Ad van den Heuvel, Henk Heesterbeek (van de feestjes bij Betsie), Henk en Maria Emmerink. De meesten van jullie heb ik door de jaren heen nog wel eens gezien, maar Maria hoe gaat het met jouw zus Els? Vanaf de lagere school heb ik haar nooit meer gezien en ik ben toch benieuwd hoe het met haar gaat.
Om een beeld te krijgen wie ik ben wil ik aangeven dat ik veel optrok met Peter van de Spijker, Joop Cauwenberg (is naar Amerika verhuisd), de gebroeders Van den Heuvel, Ad, Arie en Toontje. Wij hebben in de Merulastraat gewoond op 1.


Datum: 09-10-2009
Naam: n.maatje  
img

Dag Peter, dat is lang geleden. Weet je nog wie er op 3 woonde? Cor Boers woont ook zowat 40 jaar in Eersel. Jij had ook nog twee zussen. De rest van ons jongens woont allemaal buiten Eindhoven.


Datum: 09-10-2009
Naam: Arie van den Heuvel  
img

Hallo die Peer, ik ben er een van V.d. Heuvel, de tweeling uit de Vigliuslaan, Strijp (den andere is Willem). Dansen in buurthuis d'n Ekker in Veldhoven of het Donk in Duizel, samen met Fred Schaap, Toontje Willems en noem maar op. Van Henk Mollen heb ik vernomen,dat zijn broer Adje Mollen is overleden. Peer v.d. Spijker heb ik laatst nog gezien op het 40-jarig huwelijksfeest van onze Willem, samen met zijn Hetty (die hij dankzij mij heeft ontmoet in Duizel). Misschien leuk om te weten dat op 13 december 2009 een sixtiesfestival Back to the Sixties is in het Stadspaviljoen, waar je nog wat oude maten kunt tegenkomen, waaronder ondergetekende, zijn tweelingbroer en neef Bennie v.d. Heuvel.


Datum: 13-10-2009
Naam: Cindy  
img

Hallo Peter, ik kan je vertellen dat het goed gaat met Els en dat ze in Geldrop woont. Ik zal haar zeggen dat je naar haar hebt geïnformeerd.


Datum: 21-07-2010
Naam: Joop Mengde  
img

Ons moeder noemde rooie Henkie altijd sjieke Henkie. Het was een koele gast met een vette Puch. Tot mijn verbazing werkte hij op zijn 16e op kantoor bij Philips. Hij was nogal ondernemend.


Datum: 21-07-2010
Naam: Ad van den Heuvel  
img

Voor alle zestigers uit die tijd en de buurt, hier ook een verdrietig bericht. Op 27 juni 2010 is mijn tweelingbroer Willem v.d. Heuvel, na een kortstondige ziekte (6 mnd) op 63-jarige leeftijd overleden aan kanker.


Datum: 17-07-2015
Naam: Bart Nijssen  
img

In de Diephuisstraat woonde ook een Marian Heesterbeek, die was kapster.


Datum: 11-08-2015
Naam: N.Maatje  
img

In de Diephuisstraat woont er nog een van die oude garde: Toon Boumand maar die goeie man weet zelf niet meer of hij van achteren nog leeft. Alle andere zijn nieuw en de enige bekende in de Opzoomerstraat ben ik, mevr. Van Oorschot en Annemiek Middendorp. De rest is ook nieuw. In de Vigliuslaan wonen er eigenlijk nog twee en de rest is nieuw. Maar wij intussen wel vanaf dat jullie daar woonden.


Datum: 23-04-2019
Naam: Steven Koster  
img

Meneer Bouwman is op hoge leeftijd inmiddels ook overleden, eind 2018. Ik herinner me ook nog de familie Siepel (vader was begrafenisondernemer) van nummer 13(?). De zoon heette Herman (geboren jaren 60) en nakomertje Jan (geboren 13-3-1970). Wij woonden op Opzoomerstraat 8 en Emmerink waren de achterburen. Zoon Jesse is jong overleden (graf bij Trudokerk) en ons mam vond de vader altijd op Barry Gibb van de BeeGees lijken.