EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

16623

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

436 Eckartdal

Straat:

Nuenenseweg

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Harmonie / Tamboercorps / Fanfare

Onderwerp 3.:

Fonteinkapel

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
De Fonteinkapel

Beschrijving

De Bloemfonteinstraat was zeer muzikaal: een kapel en een harmonie. Twee familieleden van mij, Jan en Hennie Schampers, zijn erg muzikaal, de Selvera's met o.a. "Zeg kleine ree", vielen erbij in het niet.


Geplaatst op

09-08-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 09-08-2008
Naam: Jan Snijders  
img

Friet van Zantvoort, links voor de groene deur. Hij is een lid van de muzikale famile Van Zantvoort.


Datum: 09-08-2008
Naam: Ben Brekelmans  
img

Ad Rondeel, trompettist uit de Sint Jozeflaan, mis ik op dit plaatje. Er staat mij bij dat Ad niet alleen een van de oprichters van deze kapel was, maar ook dat hij er de muzikale leiding had.


Datum: 09-08-2008
Naam: Alex van de Voort  
img

De Fonteinkapel kan aan een kant gezien worden als een afsplitsing van Blaoskapel De Eendracht (stadshofkapel). Volgens mij is de scheuring geweest laat 70/begin 80-er jaren (in ieder geval voor mijn tijd, voor 1984).
Rechtsvoor Frans van Stekelenborg, jarenlang muzikaal leider bij de stadshofkapel de Eendracht. 4e van links is Karel van den Elshout, een geniale tubaspeler. Voor mij persoonlijk is Karel altijd een idool geweest. Wat die man op een tuba kon maken was, vooral voor die tijd, uniek. Jaren later heb ik Karel bij de Stadshofkapel opgevolgd. Op bas Jos de Leuw, jarenlang grote trom (en bas) bij de Eendracht. Karel van den Elshout was degene (volgens mij samen met Frans van Stekelenborg) en nog een aantal mannen die in 1995 de stadshofkapel De Eendracht ook hebben opgericht.  << zie foto 7276 (Red.)>>


Datum: 11-08-2008
Naam: N. Pennings-Schampers  
img

Ja Jan, je hebt gelijk. Ik herkende mijn schoonbroer echt niet (schandelijk).


Datum: 11-08-2008
Naam: Jan Snijders  
img

Die kapel heeft nog geblazen bij ons achter in de tuin toen mijn schoonmoeder Frieda 82 jaar werd, dat is nu ongeveer 20 jaar geleden.


Datum: 07-01-2009
Naam: Wim Roxs  
img

Volgens mij heeft de Fonteinkapel bij ons destijds op 10 september 1987 de 12,5-jarige bestaansviering van Hotel De Ridder, aan de Hertogstraat, nog muzikaal opgeluisterd. Het was toen een mooie dag, en de kapelleden speelden vanaf het dakterras, waarbij de receptiegenodigden de gezellige muziek beluisterden vanuit de achterliggende ruime tuin. Is een mooi feest geworden, zeker dankzij de royale bijdrage van deze muziekkapel! Kon de sfeer, bij een hapje en een drankje, met RIDDER-bier uit Maastricht, zeker verhogen.


Datum: 07-01-2009
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Wie is de man links van de grote trom? Lijkt op de heer Van Tuyl, vader van François en Johan van Tuyl van The Sixties Tribute Band.


Datum: 07-01-2009
Naam: Hans van Melis  
img

Is deze foto in Eindhoven gemaakt?
<<< Hans, zie foto 5969 (red.) >>>


Datum: 01-06-2009
Naam: jos van den Elshout ( oud lid de eendracht en fontein kapel)  
img

Hallo mijn vader was inderdaad een van de oprichters van deze kapel. Alex van de Voort, ik denk dat mijn vader het fijn gevonden zou hebben wat je over hem schreef, bedankt daarvoor. De man naast de grote trom is de heer Van den Voort.


Datum: 01-06-2009
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Ja, bij de grote trom links Tiny v.d. Voort, de kapper uit Tongelre.


Datum: 06-02-2010
Naam: Jos de Leuw  
img

Diverse toelichtingen over de Fonteinkapel kloppen niet. De genoemde heren Rondeel, Van de Elshout, Van de Voort waren geen oprichters. Oprichters waren de heren Van Griensven, De Leuw, Van Stekelenborg.


Datum: 06-02-2010
Naam: Wim Roxs  
img

Hans, de redactie is me net voor, anders had ik je geholpen. Ik ben zo vaak in huize Eckart en St. Jozefdal geweest, dat ik meteen deze fraaie voorgevel herkende. Een altijd zeer goed onderhouden kasteelhuis,


Datum: 06-03-2010
Naam: Tiny v/d Voort  
img

Ik was wel degelijk een van de mede-oprichters. De oprichting was bij Fons van Griensven en de eerste repetitie boven op een slaapkamer.


Datum: 07-03-2010
Naam: Josde Leuw  
img

Sorry Tiny, je hebt inderdaad gelijk nu ik de foto van de hoofdstadoperette bekijk waar jij ook op staat samen met Theo Peeters. We hebben toch wel fantastische jaren beleefd. Goede gezondheid samen.


Datum: 08-03-2010
Naam: Tiny v/d Voort  
img

Dank je Jos. We hebben inderdaad heel mooie jaren gehad. Ik ben nu grotetromslager bij seniorenkapel Geldrop.


Datum: 18-04-2016
Naam: Jos van den Elshout  
img

Hallo, ik ben een zoon van Karel van den Elshout. Fijn om te lezen van derden hoe mijn vader kon spelen. Het was dan ook zijn leven. Ik mis hem nog iedere dag en dat na bijna 20 jaar. Hij was niet alleen subliem met muziek, maar ook als vader!