EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

1666

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

612 Philipsdorp

Straat:

Langdonkenstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Langdonkenstraat 11. (1)

Beschrijving

Omstreeks 1910 werd het pand Langdonkenstraat 11 gebouwd. Het moet toen een hoek geweest zijn waar zich graag ambachtslieden en (kleinere) zakenmensen vestigden.


Geplaatst op

19-10-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 21-10-2005
Naam: Herman de Kruyff  
img

In dit pand heeft heel lang een familie gewoond die aardappels verkochten, in elk geval van voor de tweede wereldoorlog tot lang daarna. Op dit ogenblik zijn er nog een paar aardappel handelaren. Een staat er nog steeds op de markt. De naam van de familie is Heller!


Datum: 01-02-2007
Naam: Jac.Janssen  
img

In mijn herinnering was dit een kruidenierswinkel van de fam. v.Eerdweg.
Op de toonbank stond een grote koffiemolen. Achter de toonbank was een wand met schappen met suiker, bloem en andere kruidenierswaren. Verder stond in de winkel een vat met petroleum (bromolie) die werd verkocht voor verlichting.


Datum: 07-03-2007
Naam: F van Eisden  
img

Nee hoor, de fam. v Eerdweg woonde naast dit pand en had een schoenmakerij en na de fam. Heller kwam er de fam. Genesis met een weegschalenwinkel, daarna gesloopt.


Datum: 18-03-2007
Naam: Hans van Melis  
img

Je kunt niet ontkennen dat dit de herinnering van Jac Janssen is. Ook als je jouw herinnering als de enig ware wilt zien, is zo'n expliciete ontkenning gevaarlijk zie daarvoor je beperkte inzicht getoond bij foto 13 en dan juist boven het woord Schouwbroek. Op latere kaarten is daar de Schouwbroekseweg duidelijker te zien. (Frans)===


Datum: 21-03-2007
Naam: Willem van de Ven  
img

Er is wel Heller aardappelhandel op de Bouvigne te Eindhoven


Datum: 21-03-2007
Naam: F van Eisden  
img

Nogmaals, de Langdonkenstraat liep en loopt dood tegen de tuinen van de Hulstlaan en Johannastraat. Nu is hij doorgetrokken in een flauwe bocht beginnend op de hoogte van Super de Boer in de Johannastraat en komt uit op de Frederiklaan. (PSV stadion). Zeker te weten, ik ben er geboren!!!


Datum: 21-03-2007
Naam: Jan Toirkens  
img

De familie van den Eertwegh woonde inderdaad LINKS van deze foto aan de Langdonkenstraat. Het waren schoenmakers, een ervan was doofstom em kwam vaak bij ons thuis in de Schootsestraat (1950-1960), waar ze overigens zelf familie hadden wonen. Hun vader Jan van den Eertwegh, metselaar, was gehuwd met Petronel Couwenberg en overleden in 1931. Hij woonde aan de Langdonkenstraat nummer 9. (1931)


Datum: 26-03-2007
Naam: F van Eisden  
img

Per abuis vermeld dat gebouw op de foto is gesloopt, doch dit is niet zo. Ik bedoelde de huisjes links no 7-9. Foutje!


Datum: 27-07-2007
Naam: Tinie Heller  
img

Hallo, ik ben de oudste zoon van de fam. Heller en vind deze foto geweldig. Ik ben Jan heller en kan me Herman de Kruyff nog goed herinneren.


Datum: 27-07-2007
Naam: Cor Waterschoot  
img

In het derde huisje van links af geteld langs van Loenhout ben ik geboren in 1945.


Datum: 27-07-2007
Naam: Jan Kneepkens  
img

Volgens mij heeft er in dit rijtje huizen ook nog een paar jaar een Spaans restaurant gezeten. Was dat in dit pand?


Datum: 30-09-2007
Naam: Rian van Hout-Heller  
img

Garage Heller, aan de Vlokhovenseweg, was van mijn oom Henk Heller. Hij heeft eerder ook een aardappelhandel gehad. Zijn broer Herman had ook een aardappelhandel n.l. aan de Zeelsterstraat. De aardappelhandel aan de Bouvigne in Eindhoven is van een zoon van Herman (Joop?)
Tinie Heller, van welke Heller bij jij dan een zoon?
Ik ben een dochter van Ben Heller (uit 1927). Hij is, toen hij 1 jaar was, uit Drenthe naar Eindhoven als jongste van het gezin Heller en bij mijn weten hebben ze in de Plaggenstraat gewoond.


Datum: 02-10-2007
Naam: Tinie Heller  
img

Sorry Rian voor de verkeerde naam, er moet Jan staan in plaats van Tinie, Jan is mijn man, hij is de oudste zoon van Herman Heller. Zij hebben in de Langdonkenstraat gewoond, en daarna verhuisd naar de Zeelsterstraat, jullie zijn dus neef en nicht!


Datum: 17-10-2007
Naam: Perry van den Eertwegh  
img

Ik ben Perry van den Eertwegh, geboren Langdonkenstraat 9 op 4-3-47, mijn vader was Wim van den Eertwegh, beroep schoenmaker, zijn vader was Peer van den Eertwegh (ook schoenmaker), mijn opa dus, hij was getrouwd met Marie v Kemenade en had 6 kids en woonde op 11 waar ze een kruidenierszaak hadden. Opa heeft toen nr 9 gebouwd en is daar een schoenenzaak annex schoenmakerij begonnen. Hij is in 1944 dood gereden op de Kruisstraat toen hij leer moest halen bij v Elk, oma is kort daarna overleden aan borstkanker, waardoor de kids gingen erven, mijn vader heeft toen het pand nr 9 gekocht en de oudste dochter had nr 11. Toen deze ook te overlijden kwam (was 37), is het verhuurd aan de fam Heller tot dat mijn vader z'n zus, die woonde boven op 9 en was getrouwd met een Rotterdammer (P Genesis), nr 11 kochten en een weegwerktuigenzaak begon aldaar, tot dat ze overleed, en na een paar jaar mijn oom (Piet Genesis) samen met mijn broer (Willie) een stichting opzetten voor 't behoud van de panden, ook de twee oude 11 en 13 die in gebruik waren als werkplaats en opslag. Vanaf m'n 10de jaar moest er wel eens iets gelast worden en oom Piet had van alles wat mn vader niet had aan géreedschap; boren, frezen, lassen, ik heb daar veel tijd verbracht en 't was ook heel makkelijk om later m'n brommers op te voeren! Zelfs tot m'n eerste auto's gebouwd werden! Nog bedankt ome Piet! Ik was meer technisch gericht, niks schoenmaker dus, dus m'n broer Willie heeft de panden in eigen beheer en met behulp van vrienden gerestaureerd (monsterjob). Had toen een vriendin waar ie twee dochters mee heeft, hij is veel te jong overleden maar de familie woont er nog steeds! Zo nu staat 't er zoals 't was!