EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

16706

Bijdrager:

Jaar:

1932

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

412 Hemelrijken

Straat:

Woenselse Markt/Van Brakelstraat*

Onderwerp 1.:

Horeca

Onderwerp 2.:

Cafés

Onderwerp 3.:

Woensel, Buuron / Fidan

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Gouden bruiloft

Beschrijving

Mijn overgrootouders, Van den Hurk-van Hoppe, 50 jaar getrouwd in 1932. De foto is genomen voor een café op de Woenselsemarkt.


Geplaatst op

15-08-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 15-08-2008
Naam: Tini van Rooij  
img

Toen ik op de vraag van Marienella: Hoe heette dat café? geen antwoord kon geven heb ik Hans van Melis geraadpleegd die mij het volgende kon vertellen:
In 1932 was de naam Woenselsemarkt nog niet officieel. De panden langs deze markt hadden huisnummers van de Van Brakelstraat, de Trompstraat en de Kloosterdreef. Het bewuste café bevond zich op het adres Van Brakelstraat 18. Het adresboek geeft aan J. van Buuron.
In hetzelfde adresboek vind je op nr. 16: G. van den Hurk, sigarenmaker. Wij nemen aan dat jouw overgrootouders ook een winkel aan huis hadden, rechts op de foto zie je reclameborden van Van Nelle. Dit is hetzelfde pand dat ik ken van kapper Jo van den Hurk, die daar in de zestiger jaren een cafetaria begon en dat later, geëxploiteerd door zijn zoons, bekend werd als Bistro 't Kluiske.
De naam van het café kan dezelfde zijn geweest als die van de uitbater, Van Buuron. De naam ..TOUL...BILLARD is waarschijnlijk de merknaam van het biljart dat je binnen kon vinden.


Datum: 19-08-2008
Naam: Tini van Rooij  
img

Ik ken het café alleen uit de zestiger jaren als Café Limbra van Theo Thönissen. Voor hetzelfde pand in 2008, Woenselsemarkt 48, zie foto 16720.


Datum: 04-02-2010
Naam: Henk Harks  
img

Tini en Hans, zover ik terugga in mijn jeugd ken ik dit café niet anders dan café Bisschops. Het bordje Van Nelle was van het snoepwinkeltje van de gezusters maar dat betrof geen rookwaren maar ze verkochten ook thee en dat was "Van Nelle". De linkerburen waren fam. Brans en twee deuren verder fam. Schampers-Verschuren, De Greef-van Heertum (ben daar grootgebracht op de Markt, ben 77 jaar en ken de omgeving van toen nog als mijn broekzak). De oude garde kent mij nog wel.


Datum: 23-01-2011
Naam: Gerard van Loef  
img

Beste Henk, weet die broekzak van jou ook hoe lang Jan Buuron erin heeft gezeten? Hij was de opa van mijn vrouw. Het schijnt dat ie ook gewoond heeft begin Kruistraat, net voorbij Olieslagers?


Datum: 23-01-2011
Naam: henk harks  
img

Beste Gerard, ik heb het over 1941 en wie er voor die tijd in zat weet ik niet. Ik ben kameraad geweest met een zoon in die tijd, dus dan weet ik er toch wel iets vanaf, denk ik. Wie er daarna ingekomen is, weet ik niet.


Datum: 23-01-2011
Naam: Gerard van Loef  
img

Henk, alvast bedankt, maar het moet voor die tijd zijn, rond 1932. Dat is de tijd van de foto hierboven. Mijn schoonmoeder was een dochter van Jan Buuron die rond 1928 met de familie uit Steenbergen kwam. Dit is dan vóór jouw tijd geweest.


Datum: 24-01-2011
Naam: Wil van Hout  
img

In mijn jeugd (voor de oorlog) zat in het café op de mert de familie Van de Broek. Ze hadden een knappe dochter. Vandaar!