EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

16802

Bijdrager:

Jaar:

2008

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

112 De Bergen

Straat:

Paradijslaan

Onderwerp 1.:

Overheidsdiensten

Onderwerp 2.:

Brandweer

Onderwerp 3.:

Brandweerkazernes

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Paradijslaan 6a

Beschrijving

Gebouwd voor de marechaussee, in 1909 in gebruik genomen door de brandweer. Er werd een toren gebouwd om de slangen te drogen, zie foto 2452, die later weer is afgebroken.


Geplaatst op

22-08-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 22-08-2008
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Prachtig oud pandje van ruim honderd jaar oud. Dit blijft dus ook bestaan, en er zijn echt wel meer voorbeelden. Geniet daarvan en kom niet teveel weer terug met verhalen hoe jammer, schandalig enz. over hetgeen gesloopt is. Het is nu eenmaal zo en je draait het niet terug. Natuurliijk mag het gezegd worden maar op een bepaald moment voegt het niets meer toe. Gelukkig is er op de site nog veel te zien hoe het was en ook is, dat maakt onze geschiedenis. En er zijn ook voorbeelden van mooie architectuur, alhoewel dat altijd persoonlijk zal blijven. Smaken verschillen.


Datum: 22-08-2008
Naam: Gerard van de Vorle  

In die tijd dat we voor de Gemeente werkzaamheden verrichtten hebben we de slangentoren moeten verwijderen. De toren was zo bouwvallig dat we samen met de brandweer en hun ladderwagen de toren verwijderd hebben, het was net op tijd want hij stond op instorten. Het slopen was ook niet zo makkelijk omdat de rest van het gebouw niet mocht beschadigen. Ik zelf heb nog het dak van de toren getild waardoor (ik lag op de ladder) door het gewicht de ladder doorboog en ik nogal wat meters naar onderen zakte. Daar was ik behoorlijk van verschoten. Ik schat dat dat in de jaren 1960 is geweest. Nadien is daar de Gemeentereiniging in gekomen en ik dacht later Proloog ?