EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

16812

Bijdrager:

Jaar:

1930

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Overige Bedrijven / Industrie

Onderwerp 3.:

AZEO

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Ziekenfonds AZEO

Beschrijving

Het personeel van het Algemeen Ziekenfonds voor Eindhoven en Omgeving met de jubilerende boden Dieters en Kluitmans.


Geplaatst op

22-08-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 23-08-2008
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Van enkele mensen weet ik de naam nog, zoals op de eerste rij v.l.n.r.: Reininga, Dieters, V.d. Bosch, Kluitmans sr. en ?. Tweede rij: ?, dan 7 meisjes waarvan naar ik meen meisje(s) Deneef, dan de drie heren François, Kluitmans jr. en Veenstra. Dan 3e en 4e rij tussendoor: Van Leeuwen, Van Baarlen en Spaan. Achteraan zie ik dan nog Wouters en De Wolde.


Datum: 26-08-2010
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Daar gaan we dan, met dank aan de heer J. Kluitmans. Van links naar rechts, van voor naar achter: Reininga, Dieters, Van den Bos, Kluitmans, Ria v.d. Ven; Boon, Dinie Heida, Annie Deneef, Jannie Beversluis, Hennie v.d. Bos, Dinie Deneef, Miep Lenting, Jannie Renee; de heren Van Bragt, Van Leeuwen, Verhees, ?, Van Baarlen, Spaan, Van Bommel, Jouvenaz, Kluitmans, Veenstra, Francois, Wouters, Olde Monnickhoff, De Wolde, Spaan, V.d. Akker.


Datum: 10-07-2012
Naam: Tini van Rooij  
img

Als het AZEO in 1930 is gestart, kan deze foto niet uit 1930 zijn, want er staan jubilarissen op.


Datum: 11-07-2012
Naam: Hans Vervoort  
img

Was Hennie v.d. Bos niet de dochter van de penningmeester V.d. Bos? Overigens had zij volgens mij een sjiekere naam, nl. Hendrina.


Datum: 11-07-2012
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Eerlijk gezegd ken ik ook alleen maar de sjieke naam "Hendrina". Ik weet niet meer waarom ik hierboven "Hennie" schreef.


Datum: 19-06-2015
Naam: Leo v.d.Wetering  
img

Hoi Marijke, ik ken alleen dhr. Bos en dhr. Kluitmans.


Datum: 20-06-2015
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Ik kan mij niet voorstellen Leo, dat jij er maar zo weinig kent op deze foto. Het zijn in ieder geval vader en zoon Kluitmans die er op staan. De heer Jo Kluitmans (jr) 2e rij, 2e van rechts, was de laatste directeur van AZEO. Jo Kluitmans is als directeur teruggetreden na de fusie van de drie Eindhovense ziekenfondsen in 1983 (AZEO, EAZ en Philips). De heer Kluitmans is op 19 april 2015 op 90-jarige leeftijd overleden.


Datum: 21-06-2015
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Achteraf Leo, kan ik me WEL voorstellen dat jij al die mensen niet kent. Het is een foto van het toenmalige personeel van AZEO en jij was bestuurslid. En dan ook nog wat later denk ik. Het bestuur kwam zelden of nooit met personeel in contact, alleen zagen we elkaar op feestelijke bijeenkomsten zoals het 25-jarig jubileum van Jo Kluitmans of het 25-jarig bestaan van AZEO. Maar als jij nog een foto hebt van alle bestuursleden, dan zou dat heel leuk zijn om die terug te zien. Je weet wel, uit de tijd van dr. Sluzewski, tandarts Goedemans, dokter Gooskens, de heer Lenting (GAK) enz. en dan niet te vergeten de diverse voorzitters, zoals Joosten, Riemen en Kuperus.
We vergaderden met het bestuur dikwijls tot ver na 12 uur . Er werd veel bereikt voor de verzekerden in die tijd, er werd hard voor geknokt. Het belang van de verzekerde stond toen nog voorop!


Datum: 27-04-2016
Naam: M.H.A. Van den Berg  
img

Ik ben vroeger altijd verzekerd geweest bij AZEO. Naar welke maatschappij is dat overgegaan? Ik woon namelijk in het buitenland en heb een S1-formulier nodig voor de ziekteverzekering in Spanje.


Datum: 27-04-2016
Naam: Sjef van Eijk  
img

Beste M.H.A. van den Berg, probeer het eens bij VGZ, want die hebben o.a. AZEO overgenomen.