EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

16826

Bijdrager:

Jaar:

1931

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Automobiel-, Busbedrijven / Garages ed

Onderwerp 3.:

Jacques van der Meulen

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
10.000 km Europa Rit (1)

Beschrijving

Terug in Eindhoven van de 10.000 km EUROPA Rit in 13 dagen. Jacques van der Meulen heeft deze rit samen met Jan van Abbe gereden en dhr Went ging als verslaggever mee. Heel Eindhoven leefde mee in die tijd. Op de foto zien we Jacques van der Meulen met de hand op zijn schouder. Die hand is van zijn vader Jos van der Meulen. Verder zien we diens vrouw Anna, schoondochter Marietje en dochter Lieneke, voor hem zijn vlnr de kinderen van broer Matthij, Alphons, Lambert, Willy en Jan van der Meulen. Helemaal links Janus van der Meulen en rechts van de hond en achter de kinderen Jan van Abbe. Ook dhr Went is door zijn lengte links goed zichtbaar, hij steekt met zijn hoofd boven de hoed uit.


Geplaatst op

23-08-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 23-08-2008
Naam: Irma van der Meulen  
img

De hoofddeksels van de heren werkten in een chique hotel in Praag erg op de lachspieren. Dhr Went beschrijft de situatie als volgt: “Jacques met zijn roode Montenegrijnsche muts, met goud bestikt en zwarte kwast, Jan met zijn miniatuur “Tiroler Huetel” met een groote krulveer en allen in wat verfomfaaide reiskleeding”.
Als ik een bijna gelijke foto bekijk op de website van Monique van Straten - www.publimon.nl - zie ik dat achter de krulveer van de Tiroler Huetel op deze foto “Karel Vermeeren” schuilgaat.


Datum: 20-09-2008
Naam: Peter Vermeulen  

De foto van de grote versie is overschreven door een foto die net iets meer laat zien. Irma van der Meulen gaf mij de volgende toelichting door.
We zien daar links vooraan op de 1e rij Thil, Mathij en Janus van der Meulen naast elkaar en achter Mathij staat de jongste broer Jan van der Meulen die in Helmond zijn eigen zaak startte. De twee lange heren, achter de dames met hoedjes, zijn links oom Huub de Haan en verslaggever Went. De linker dame met hoedje is mevr. Went. Karel Vermeeren is rechts achter Jan van Abbe goed te herkennen.