Fotonr.: 16863
Bijdrager Giovanni van Helvoirt
Jaar: 1983
Locatie 1.:Tongelre |321 Doornakkers-West |Kanaaldijk Noord
Onderwerp.: Bedrijven / Industrie |Overige Bedrijven / Industrie |Dekzeilenfabriek Coolen

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Coolen Dekzeilen

Beschrijving Aan de gevel van Coolen Dekzeilen op de Kanaaldijk Noord 51 is niet zo veel veranderd, maar gelijkertijd met de nieuwe bruggen over het kanaal hebben ze wel een geheel nieuwe entree gekregen. De firmanaam doet anders vermoeden, maar het productenscala van Coolen is vele malen breder en zij leveren al sinds de oprichting de interieurs van DAF vrachtwagens. Daarnaast maken zij al jaren de bekleding van de Olympische atletiek sporttoestellen.

Met dank aan Lambert Vermeulen,
Geplaatst op 24-08-2008
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 25-08-2008
Naam: Willem van de Ven img

Ik heb hier, weliswaar in het oude pand aan de Lucas Gasselstraat, een paar weken gewerkt in het laatste kwartaal van 1979. In 1980 moest ik in militaire dienst. Ze maakten hoofdzakelijk spullen voor de DAF en defensie. Het was er gezellig werken waarbij het niet ongebruikelijk was dat er een flesje bier bij de werkplek stond, iets wat tegenwoordig volstrekt ondenkbaar is. Het bedrijf werd geleid door drie broers waarvan Joop Coolen. Die was 'iets' bij de bolhoedjes.


Datum: 26-08-2008
Naam: Thérèse Sauter-Roijers

Degene bij de Bolhoedjes was Pieter Coolen en zelfs vanaf het jaar van oprichting. Hij was ook de 22e Prins van de Bolhoedjes. Zie foto 8538 en foto 11166


Datum: 27-08-2008
Naam: Willem van de Ven img

Zou ook kunnen. Ze waren in ieder geval met zijn drieën. Jan Joop en Pieter. Jan had de meeste autoriteit als directeur.


Datum: 30-08-2008
Naam: Giovanni van Helvoirt img

Pascal van Helvoort is bij Coolen Dekzeilen komen werken, toen Pieter, Jan en Joop nog de directie voerden. Momenteel is de zoon van Joop, Maarten, technisch directeur en Pascal algemeen directeur.