EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

16911

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

411 Limbeek-Noord

Straat:

Steenstraat

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Textielindustrie

Onderwerp 3.:

Baekers en Raymakers

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Textielbedrijf Baekers-Raymakers

Beschrijving

Deze foto is van het textielbedrijf Baranta in de Steenstraat. Zittend 3e van rechts de heer Willy Baekers, staande 1e links mej. Van Iersel. Helaas weet ik geen datum. Mijn vader J. Kosterman staat bovenaan midden met bril.


Geplaatst op

29-08-2008

Reacties:

Datum: 31-08-2008
Naam: Jan Joosten  
img

Volgens mijn bescheiden mening was het textielbedrijf gewoon Baekers Raymakers. Ik moet diep in mijn geheugen graven, maar de toneelclub van Baekers heette vroeger de Baranta. In de kantine was een soort toneel met de naam erboven.


Datum: 01-09-2008
Naam: Lies van Berlo-Kosterman  
img

Sorry Jan, ik weet natuurlijk wel dat mijn vader bij Baekers en Raymakers textielbedrijf werkzaam was en dat Baranta een naam was die ze aan de toneelclub gaven, Baekers was niet alleen bekend om zijn textielweverijen, maar ook om het bekende markiezendoek voor zonneschermen.


Datum: 07-09-2008
Naam: Jan Joosten  
img

Lies , in de bovenste kolom staat Textielbedrijf Baranta en dit wilde ik even opmerken.<< naam gewijzigd in Baekers Raymakers (red.)>>


Datum: 13-05-2011
Naam: Charles Boissevain  
img

Op de voorste rij links zit Henk Baekers, zoon van directeur Willy Baekers en daarnaast zit Madeleine Baekers-de Vlam, de echtgenote van Willy Baekers.


Datum: 13-05-2011
Naam: Lies van Berlo-Kosterman  
img

Er komt weer een naam in mijn herinnering naar boven en wel op de bovenste rij, derde van rechts, is de heer Van der Heijden, procuratiehouder. Beste Charles, kent U misschien nog meer namen?


Datum: 15-05-2011
Naam: Charles Boissevain  
img

Beste Lies, nee helaas kan ik je niet verder helpen met deze foto. Van het totale bedrijf schieten mij alleen nog de namen van Gijs (van der Heiden?), chauffeur, te binnen en die van mej. Cornelissen van het secretariaat.


Datum: 06-09-2017
Naam: Mike Schellekens  
img

Vrij zeker dat ook op deze foto mijn grootvader staat, H.J.B. ten Voorde, bedrijfsleider. De kale man in driedelig licht kostuum op de achterste rij, linksonder de B van Baranta.