EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

17001

Bijdrager:

Jaar:

1958

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

423 Barrier

Straat:

St Philomenastraat

Onderwerp 1.:

Verenigingen

Onderwerp 2.:

Jeugdorganisaties / Scouting

Onderwerp 3.:

KAJ Gerardus Majella

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Groep KAJ-ers

Beschrijving

Hier zie je een groep vertrekkende K.A.J.-ers onder leiding van kapelaan de Jong. Ze staan klaar om naar Limburg te vertrekken om op kamp te gaan in Gulpen. Links op de foto staat Frans Verkaat dan kapelaan de Jong, Kees van de Pas. In het midden met bril Kobus Stafleu. De groep staat op het Pastoor van Arsplein. Achter de groep is de St. Philomenastraat. Rechts is nog het winkeltje van de koster van de kerk te zien. Koster de hr. Wijnen. Daar kon je de catechismus kopen die je nodig had op school. Hiervan moest je elke week een hoofdstuk uit je hoofd leren en werd je in de klas overhoord. Als je het niet kende kon je het hoofdstuk enkele keren voor straf overschrijven.


Geplaatst op

05-09-2008

Reacties:

Datum: 27-10-2008
Naam: Piet Stoutjesdijk  
img

Ben zelf ook lid geweest van deze groep kajotters. Er staan meer jongens op waarvan ik zo gauw niet weet wie het allemaal zijn
Wie o wie kan zich de namen nog herinneren en via deze site bekend maken. De groep was overigens veel groter in mijn tijd ,waar is de rest? Wat ik me ook nog kan herinneren is dat er bij waren die verekkes hard konden fietsen dus is het mogelijk dat deze groep al bezig was het kampement op te zetten in Mechelen, want daar gingen wij de boel onveilig maken in die tijd.
Er moeten nog meer foto's zijn van die toffe tijd.