EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

17068

Bijdrager:

Jaar:

1967

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

412 Hemelrijken

Straat:

Hemelrijken

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Huishoudscholen

Onderwerp 3.:

Huishoudschool, Hemelrijken

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
ULNO Hemelrijken

Beschrijving

Met dank aan Jos Besselink.


Geplaatst op

12-09-2008

Reacties:

Datum: 12-09-2008
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Leuk, ik herken wel gezichten, bijna allemaal. Maar namen weet ik helaas niet. Moet wel uit mijn tijd zijn ergens maar dan een andere klas.
Alleen de leraar ken ik. Dat is de heer Legeland. Hij was leraar Engels.


Datum: 13-09-2008
Naam: Willem van de Ven  
img

Bestaat er eigenlijk nog wel zoiets als een huishoudschool?


Datum: 13-09-2008
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

ULNO Hemelrijken, was niet de huishoudschool. Uitgebreid Lager Nijverheids Onderwijs ofwel de 3-jarige VOOR-opleiding tot lerares in het nijverheidsonderwijs, de huishoudschool dus. ULNO volgde je na de huishoudschool met dus als doel in het onderwijs te gaan.
Ik weet niet of er in die tijd nog meer ULNO's waren in den lande. Op deze school zaten leerlingen uit alle windstreken en de meeste van hen kwamen van buiten Eindhoven. Vandaar ook dat er vele meisjes intern zaten waarvan verschillende foto's zojuist ook zijn geplaatst. Het internaat dus. Ook DE opleiding tot lerares nijverheidsonderwijs vond op deze locatie plaats. Van de opleiding waren ook veel meisjes op het internaat. Verder zat er b.v. ook nog INAS, opleiding voor verpleegkundigen. Eigenlijk een soort scholengemeenschap dus met verschillende opleidingen. Het internaat als gebouw staat er nog met een gedeelte van de school. Dat in tegenstelling tot de RK Kweekschool voor jongens, die er tegenover lag aan de Hemelrijken. De kweekschool heeft plaats gemaakt voor Het Hemelrijk, een woongemeenschap voor ouderen.


Datum: 17-09-2008
Naam: Jos Besselink (Veltman)  
img

Bovenste rij vlnr: Ria de Groot, dhr. Legeland, Carola Bakker, Irma Aussems. Middelste rij: Jos Veltman, Puck Banens, Anja van Geenen, Edith Bijnen, Carry Scheepjens, Tiny Post. Voorste rij: Marleen Penders, Sylvia de Vries, Betsy van Bree, Maria Peters


Datum: 16-01-2011
Naam: Tiny van Deurzen - Post  
img

Een vriendin uit mijn geboorte plaats Budel, mailde mij de foto. Ze was op zoek naar de INAS opleiding en kwam de genoemde foto tegen. Enorm leuk, ook ik herkende vele gezichten maar geen namen. Gelukkig reageerde Jos, met alle namen. Ik mis op de foto de viendin van Carry Scheepjens, beiden uit den Bosch, zoals ook jij, toch Jos. Ik herinner me ook nog een reunie, ook geregeld door jou,Jos. Ik woon inmiddels in Frankrijk. Ben benieuwd naar meer reactie's. Ga zeker ook Bets (Geven) van Bree informeren. Haar keindochter speelt regelmatig met mijn kleindochter. Groetjes. Tiny van Deurzen-Post.


Datum: 16-01-2011
Naam: Jos Besselink-Veltman  
img

Hallo Tiny,
Leuk dat je een reactie geeft op de foto. Ik herinner me jou nog als een goedlachse klasgenoot. Ik wist nooit wie er uit Budel kwam en wie uit Budel-Schoot. Nu is na jaren mijn onwetenheid een verleden. Hoe kom je zo in Frankrijk verzeild?De vriendin van Carry Scheepjens is (was) Ineke Leenheers en ze staat inderdaad niet op de foto. SInds een jaar heb ik weer contact met Edith Bijnen. Zo nu en dan gaan we even wat bijkletsen tijdens een lunch. Erg leuk om oude koeien uit de sloot te halen. Er is inderdaad jaren terug een reünie geweest die ik samen met Ietje van de Boom georganiseerd heb. Nu weet ik niet of dat van de eerste groep was of de tweede groep. Wel weet ik dat Ria de Groot en Edith Bijnen toen niet traceerbaar waren. Ik heb de derde klas namelijk twee keer gedaan. Mogelijk kan er nog eens een reünie georganiseerd worden. In ieder geval goed om van je te horen. Als ik je persoonlijke mail heb dan wil ik wel wat uitgebreider in gaan op mijn wel en wee vanjaren terug tot nu (weinig wee trouwens) Ik heb een goed leven. Groetjes Jos Besselink (Veltman)
<<< Klik op de naam van Tiny en je kunt haar rechtstreeks een e-mail sturen (red.) >>>


Datum: 16-01-2011
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Er was in die tijd een jaar (weet helaas niet meer welk jaar) dat ik samen met Puck Banens kandidaat was, elk vanuit onze eigen opleiding, voor het leerlingenbestuur. Puck was erg populair en ik geloof dat zij ook echt benoemd is geweest. Mijn verkiezingsstunt was niet zo'n succes. Men heeft mij van het dak af moeten halen omdat ik zelf niet meer durfde.


Datum: 17-06-2011
Naam: Willy Nabuurs  
img

Ik was een beetje aan het googlen en kwam hier terecht. Leuk, herkende wat gezichten. Wil jullie groeten.