EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

17142

Bijdrager:

Jaar:

1964

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

411 Limbeek-Noord

Straat:

Boschdijk

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Bands / Orkesten

Onderwerp 3.:

The Silvery Strings

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
The Silvery Strings

Beschrijving

The Silvery Strings was een Eindhovense band o.l.v. Leo van Nunen (ritmegitaar). Verder Albert Sprang (sologitaar), Tom Gordeijns (basgitaar), Jos v.d. Biggelaar (drums) en Jan Reniers (vocaal). De foto is gemaakt in de Citroëngarage aan de Boschdijk.  


Geplaatst op

19-09-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 19-09-2008
Naam: Tini van Rooij  
img

Dan moeten de lage huisjes aan de overkant de huisjes zijn van Van de Ven en Ven.


Datum: 20-09-2008
Naam: Ben Brekelmans  
img

The Silvery Strings werden later Outstanding Ltd en traden o.a. veel op in zaal Sancta Maria aan de Kruisstraat. Jos ging solo zingen, Jan kroop achter het drumstel, Hennie Lier speelde toetsen, Henk Huiberts slaggitaar en Leo van Nunen sologitaar. Begin seventies gingen Hennie, Leo en Jan in de amusementsmuziek verder als de Heleja's en speelden op campings en kermissen, feesten en partijen.


Datum: 20-09-2008
Naam: Bert van den Berk  
img

Ik herinner ze nog uit het buurthuis d'Ekker, in de jaren '60, later heb ik Leo nog beter leren kennen, onze dames lagen bij toeval samen in het ziekenhuis na de eerste bevalling, puur toeval , we zijn toen nog enige tijd met elkaar omgegaan. Ook Jan Reniers heb ik vorig jaar nog een keer ontmoet op een feest van zijn broer.
De herinnering aan de Silvery Strings is me altijd bijgebleven, waren natuurlijk ook onze beste jaren:)


Datum: 20-09-2008
Naam: Ad van den Heuvel  
img

Dit is echt gaaf, mijn muzikale vrienden van weleer, Jos, Leo, Jan, Albert en Tom. Samen met mijn vriend de rooie Henk gingen wij overal mee waar de jongens speelden. In Veldhoven was hun thuisbasis in het buurthuis "Den Ekker". Daar hebben we ook diverse malen een Fanclub-avond georganiseerd. Met een oude VW-bus reden we van Brabant naar Limburg. De foto is gemaakt bij de Citroën-garage op de Boschdijk, dus de huisjes zijn oude huisjes die toentertijd aan de Boschdijk stonden. De repetities werden altijd gehouden in een schuurtje achter het ouderlijk huis van Leo van Nuenen en zijn moeder zorgde altijd voor de koffie met kuukskes. Wij, Piet v.d. Biggelaar (oudere broer van Jos), Henk en ik, als oprichters van de fanclub hadden een wit doek gekocht waarop we de (losse) letters "The Silvery Strings" opspelden. Ook de periode van Outstanding ltd, waar Hennie de Lier en Henk Huiberts toegevoegd werden, hebben we nog meegemaakt. Ikzelf vond het een fantastische ervaring als "road manager" (deze functie kregen wij, zodat we gratis de zaaltjes in konden en net als de bandleden gratis consumpties kregen). Ik hoop op een paar reacties van de jongens van de band, zodat we een beetje van gedachten kunnen wisselen.


Datum: 13-10-2008
Naam: Jan van der Sleen  
img

De jongere buurtgenootjes, waar ik toe behoorde, zaten maar wat graag in de buurt van de familie van Nunen als er gerepeteerd werd.
Het was makkelijk om bij café Jan Bakx op zijn terras rond te hangen waar niemand van opkeek. Zelf hadden we het lef niet om te vragen of we bij de repetitie mochten luisteren en kijken. Wat namen van de "helden" van toen; Peter Coolen, Marion Coolen, Hannie Pieters, Jan de Brouwer, Arie van den Bruggen en ondergetekende Jan van der Sleen. De foto die genomen is bij de Citroëngarage aan de Boschdijk heb ik zelfs nog.


Datum: 23-03-2010
Naam: marcel coolen  
img

Is er iemand die mij kan vertellen wie die Peter Coolen is, want ik heb een broer die Peter heet en ik ben benieuwd of dat dezelfde is die hier wordt genoemd.


Datum: 02-04-2020
Naam: André van Iersel  
img

Van Tom Gordeijns heb ik ooit, toen we samen op de MULO in de Pastoor Petersstraat zaten, een rode sunburst Egmond-basgitaar overgekocht. Dat is voor mij een begin geweest als basgitarist in bandjes o.a. The Wizards. Ik ben er tot op heden nooit mee gestopt.