EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

17244

Bijdrager:

Jaar:

1954

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

214 Tuindorp

Straat:

Heezerweg

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Kruideniers / Levensmiddelen / Supermarkten

Onderwerp 3.:

Muller

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Kruidenierwinkel Heezerweg

Beschrijving

De winkel op deze foto is de kruidenier- en groentewinkel van Klaas en Engeltje Muller en hun zonen Klaas en Elzo. Zij zaten op de Heezerweg, tegenover de Heistraat. Ik heb daar toen gewerkt en sta hier dan ook op de foto.


Geplaatst op

30-09-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 18-10-2008
Naam: Jules Muis  
img

Jawel Lies, schuin tegenover de Heistraat, vlak bij viswinkel Koelewijn en fietsenmaker Weken? en later die frietboer waar je nog voor 10 cent in krantenpapier verpakte friet met picallilie (spelling?) kon krijgen?


Datum: 20-04-2010
Naam: Cor de Weerd  
img

Hé Lies, waarom vernoem je Harrie de groenteman niet met zijn Italiaanse driewieler, die werkte ook voor Muller.


Datum: 20-09-2012
Naam: Toon Vries  
img

Ging Harrie niet eerst met paard en wagen langs de vaste klanten van K. Muller? Paard en wagen werden eind jaren '50 vervangen door een gemotoriseerde groentewagen, die wij als kinderen een "huu-auto" noemden naar het geluid dat het ding maakte. Het verhaal gaat dat het afgedankte paard gebruikt werd om lijkkoetsen te trekken, maar uit gewoonte bij iedere vaste klant van K. Muller bleef stilstaan.


Datum: 23-07-2013
Naam: P. Koelewijn  
img

De groentezaak was naast onze viswinkel. Volgens mij hadden ze na de oorlog tot aan begin jaren vijftig inderdaad een paard. Ik denk dat Muller zelf twee paarden had. Die stonden gestald in een schuur helemaal achterin het pand. Net zoals onze bakfiets en motorbakfiets bij ons achter gestald stonden.
Naast Muller woonde de familie Van der Putten, dan kwam fietsenmaker Weken, vervolgens kreeg je een doorgang (voor iedereen toegang tot de achterkant van de huizen), dan textielwinkel "De Knoop" van de familie Kneepkens, weer daarnaast een andere familie Van der Putten (de twee waren broers) en dáár weer naast de frites- en ijszaak van een ander familielid (een zus, meen ik) van de familie Van der Putten. Die familie was nogal groot, want aan de andere kant van onze viswinkel zetelde een slagerij en weer daarnaast een ander lid van de Van der Puttens. Oorspronkelijk had de pater familias van die familie, wij noemden hem "opa Put", een heel aantal huizen in zijn bezit en hij ging zelf de huur ophalen. Als hij zondag in de buurt was, renden de kinderen Van der Put naar hem toe en vroegen hem een paar centen voor ijs, drop of wat dan ook. Vaak gaf hij wat en jongetjes als ik waren behoorlijk jaloers want wij hadden niet zo'n opa.


Datum: 23-07-2013
Naam: P. Koelewijn  
img

In en eerdere reactie had ik het over de familie Van der Putten. Dat is niet correct. Het moet van Putten zijn. Tony van Putten was een vriendje van mij (hij woont nu in Amerika) en ik noemde hem altijd, net als de andere kinderen in de buurt, Tony Put.


Datum: 13-04-2015
Naam: Theo Need jr  
img

Hallo, ik ben de zoon van Theo Need van de dierenwinkel. Ik ben van 1951 en ik weet nog dat Harrie bij ons met paard en wagen kwam. En de frietwinkel was in die tijd, meen ik, fam. Keeman?


Datum: 03-02-2017
Naam: Marlijn Martens  
img

Beste allemaal, wat leuk om de geschiedenis van de omgeving en waarschijnlijk huisnummer 115 te lezen, waar wij sinds kort trotse eigenaren van zijn. Heel graag willen we weer wat karakter van deze tijd terugkrijgen, met liefde knappen we de woning op. De vlaggenstokbeugels hangen nog en we hebben het straatnaambordje op ons huis hangen. Geen winkel meer, wel een praktijk.
Bedankt voor jullie reacties, deze is er een uit anno nu.


Datum: 03-02-2017
Naam: Tini van Rooij  
img

Marlijn, de winkel van Müller was op nummer 103, zoals Peter Koelewijn ook al in een reactie zegt, naast hun viswinkel. Ik heb tien jaar geleden een foto gemaakt van dat stukje Heezerweg, zie foto 37291. Destijds was er nogal wat leegstand daar, ik weet niet hoe de toestand nu is.