EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

17349

Bijdrager:

Jaar:

2008

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

114 Fellenoord

Straat:

Fellenoord

Onderwerp 1.:

Kunst / Kunstwerken / Kunstmonumenten

Onderwerp 2.:

Monumenten

Onderwerp 3.:

Overige Monumenten

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Rabobank vraagt vergiffenis?

Beschrijving

Deze tegel is gelegd bij de bouw ven de Rabobank Fellenoord Het gaat niet goed met onze centjes op de banken. Maar wisten ze dat al toen ze deze tegel voor het bankgebouw legden? En boden zij daarvoor hun verontschuldiging al aan in de vorm van deze tegel ?


Geplaatst op

07-10-2008

Reacties:

Datum: 19-07-2011
Naam: K. vd Hoeven  
img

Dit maakt onderdeel uit van een serie van een stuk of vier stenen die op speciale plaatsen in de stad werden neergelegd. Een project van een kunstenaar dus. Een andere steen ligt bij de ingang van het stadhuis op het Stadhuisplein. Daar staat hoe de kunstenaar tegen de overheid aankijkt: "ontelbare namen geregistreerd, ontelbare karakters nooit gekend". De steen boven is de visie op de financiële wereld. Elders zal er ook nog wel een visie op school of kerk liggen.


Datum: 19-07-2011
Naam: Eric Kempeman  
img

Een spreuk uit de goede katholieke traditie "stof zijt gij, en tot stof zult gij wederkeren". Terugkeren naar een dergelijke bescheidenheid zou de hedendaagse bankiers niet misstaan. En misschien voelde de Rabobank zich medeschuldig aan de massale kaalslag van de wijk Fellenoord/Broekseweg, op welke restanten zij hun bankgebouw zetten. En wide men bij voorbaat al biechten.... (een vorm van aflaat?).